Košarkaši Litvanije posle ubedljivog poraza od Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa: Uništili su nas, ne znamo šta nam se desilo 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Košarkaši i selektor Litvanije bili su razočarani posle ubedljivog poraza (87:68) od reprezentacije Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa.

Krilni košarkaš Tadas Sedekerskis rekao je da su „orlovi“ pokazali da su fantastičan tim, sastavljen od sjajnih igrača.

– Teško mi je sada da pričam, bila je ovo najvažnija utakmica za nas. Do sada smo imali sjajan turnir, dobili pet utakmica zaredom, mnogo poštujemo Srbiju, pripremali smo, ali baš ne znam šta se dogodilo… Oni su odigrali mnogo agresivnije i bolje u odbrani, i mi nismo mogli nikako da uhvatimo ritam. Uništili su nas, gubili smo 20 razlike i nismo mogli nikako da se vratimo rekao je igrač španske Baskonije, a zatim dodao:

– Došli smo ovde po medalju, to je naš bio cilj od prvog dana okupljanja. Znali smo da moramo da pobedimo sada Srbiju u četvrtfinalu na tom putu. A ta pobeda protiv SAD nam sada ne znači apsolutno ništa. Ne mislimo da smo nešto posebno dobri što smo dobili SAD, Srbija je fantastičan tim, baš znaju da igraju košarku, imaju sjajne igrače kao što je Bogdanović.

Selektor Kazis Maksivitis je na pitanje šta bi promenio ukoliko bi se duel ove dve ekipe ponovo igrao rekao da bi drugačije postavio taktiku u odbrani.

– Nedostajala nam je energija i kocentracija, svakako bih promenio taktiku u odbrani. Trojke su šutrali 40 odsto, sa mnogo poena iz kontri su nas izbacili, odnosno ostavili bez borbe za medalju. Dali su nam mnogo poena posle naših grešaka, što je dokaz koliko smo bili bez koncentracije – izjavio je Maksivitis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari