Košarkaši Partizana izgubili u gostima od Metropolitana 1Foto: BETA/Metropolitan/Partizan/DS)

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u gostima od Metropolitana sa 62:79 (11:22, 19:16, 16:23, 16:18), u utakmici drugog kola Top 16 faze Evrokupa.

Partizan sada ima pobedu i poraz u Grupi F, dok je francuski tim upisao i drugi trijumf.

Metropolitan su do pobede vodili David Mišino sa 16, Miralem Halilović sa 15 i Maksim Ros sa 13 poena, uz osam skokova. U redovima crno-belih najefikasniji su bili Kodi Miler-Mekintajer i Rade Zagorac sa po 14 poena, dok je Vil Mozli ubacio poen manje.

Partizan je loše otvorio utakmicu, pa je Metropolitan već u finišu prve deonice stigao do dvocifrene prednosti (18:8), da bi početkom druge imao i plus 13.

Partizan je mini serijom uspeo da priđe na samo pet zaostatka, ali je i propustio priliku da se još više smanji razliku. Umesto toga, domaći tim je na veliki odmor otišao sa plus osam (38:30).

Dekoncentrisani crno-beli su se mučili i u nastavku meča, potpuno im je stao šut, dok je Metropolitan kontrolisao dešavanja na terenu i uvećavao prednost koja je pred kraj treće četvrtine iznosila i 18 poena.

Prvi napad Partizana u poslednjoj četvrtini i izgubljena lopta najavili su konačan epilog ove utakmice, a nije pomogao ni tajm-aut koji je posle samo dvadesetak sekundi tražio Sašo Filipovski. Do kraja meča se ništa nije promenilo, pa je Metropolitan bez ikakvih problema priveo meč kraju i upisao ubedljivu pobedu.

Partizan u narednom kolu gostuje Lokomotivi Kubanj, dok će Metropolitan dočekati Trento.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari