Košarkaši Partizana pobedili Megu u prvoj utakmici polufinala plej-ofa, Trifunović vodio crno-bele do vođstva u seriji 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana pobedili su Megu rezultatom 82:72 (22:22, 18:20,23:13, 19:17) u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa Superlige Srbije i tako stigli na korak do finala.

Na duelu kojem je, za standarde Partizana, prisustvovao mali broj gledalaca (zvanično 3.200), ključni trenuci dogodili su se polovinom trećeg perioda, kada su domaći serijom od 13-2 preokrenuli vođstvo Mege, stigli do devet poena viška (57:48) i tu razliku održavali do kraja.

Crno-beli, koji su se vratili u plej-of domaće lige posle pauze od dve godine, dobro su ušli u utakmicu, u finišu prve četvrtine došli do 11 poena prednosti (22:11), ali su gosti za dva minuta napravili seriju 11-0 i stigli do izjednačenja.

Sve do poluvremena igralo se koš za koš, da bi Mega na odmor otišla sa dva poena prednosti.

Gosti su vodili do 23. minuta, da bi potom crno-beli zaigrali agresivnije i trojkom Trifunovića u 28. minutu napravili seriju od 13-2, za vođstvo od devet poena razlike (57:48).

Tu prednost sačuvali su sve do četiri minuta kraja, kada je, nakon tehničke greške dosuđene Ledeju, Mega serijom ubačenih penala uspela da smanji minus na pet poena (74:69).

Ipak, zahvaljujući poenima Trifunovića i Ponitke Partizan je ponovo stekao ubedljivu prednost za prvu pobede u seriji.

Kod domaćih najefikasniji je bio Uroš Trifunović, koji je postigao 23 poena (4/6 za tri) i dodao osam skokova, dok su ga pratili Kevin Panter sa 15 i Aleksa Avramović sa 14 poena.

U gostujućem timu Jović je ubacio 15 poena, dok je Đurišić dodao 14.

Sledeća utakmica, u kojoj će domaćin biti Mega, igra se u ponedeljak 27. maja, a ukoliko bude potrebno, majstorica je na programu u četvrtak 30. maja u Beogradskoj areni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari