Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Vilerbanu ekipu Asvela 1Foto: KK Partizan NIS

U devetom kolu Evrokupa, košarkaši Partizana pobedili su večeras u Vilerbanu ekipu Asvela sa 78:75 (17:12, 20:20, 19:15, 22:18) i ostali u trci za četvrto mesto koje vodi u drugu fazu takmkičenja.

U utakmici koja je za njega bila kvalifikaciona, jer bi u slučaju poraza ostao bez šansi da prođe među 16 najboljih, Partizan je priredio iznenađenje i protiv favorizovanih Francuza ostvario je treću pobedu u Evrokupu.

U sigurno najboljoj utakmici koju su odigrali ove sezone, crno-beli su svih 40 minuta održali maksimalnu koncentraciju i nisu dozvoljavali domaćinu da nametne igru koja mu odgovara. Asvel je u trećoj četvrtini uspeo da nadokadi zaostatak od pet poena iz prvog poluvremena i da pređe u vođstvo, ali je Partizan odgovorio u poslednjih deset minuta.

U 39. minutu činilo se da su izabranici Andree Trinkijerija završili posao, jer su vodili sa 76:69, ali je ipak usledila dramatična završnica, jer je Asvel serijom od 6:0 stigao na samo poen zaostataka. Utakmicu je rešio Vanja Marinković koji je 15 sekundi pre kraja pogodio dva slobodna bacanja, a Kalnijetis poslednji napad Asvela nije krunisao trojkom. U poslednjem kolu Partizan će dočekati Turt telekom.

Asvel: Maledon 5, Kaba 4, Sloter 7, Kalnietis 10, Galiu, Nua 2, Sou, Bilan 17, Žan-Šarl 6, Nelson 7, Lajti 10, Kaudi 7.

Partizan: Pejdž 15, Si, Marinković 11, Gegić 4, Veličković 2, Pecarski, Gavrilović, Zagorac 6, Janković, Lendejl 15, Gagić 10, Nikolić 15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari