Košarkaši Partizana poraženi u Barseloni 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši beogradskog Partizana zabeležili su poraz rezultatom 79:68 na gostovanju u Barseloni u utakmici devetog kola Evrolige.

Ekipa Željka Obradovića bila je konkurentna do finiša druge četvrtine, a tada je prednost domaćina počela da raste.

Partizan ima 4-5 u EL u tekućoj sezoni, a Barsa je na 6-3. Ovo je timu Šarunasa Jasikevičijusa bila četvrta pobeda u poseldnjih pet evroligaških utakmica.

Srpski tim je na startu bio više nego konkurentan rival, vodio je u prvoj četvrtini, ali je zaostajao kako je drugi period napredovao. U finišu poluvremena Barsa je stigla do vođstva 39:30 posle jedne tehničke greške klupe crno-belih, a na poluvremenu bilo je sedam razlike za domaćina.

U nastavku je Partizan bio daleko ispod nivoa iz prve dve četvrtine, razlika je rasla, a samo je izuzetno raspoloženi samo je sjajna rola Danila Anđušića spasila tim Željka Obradovića ubedljivijeg poraza.

U finišu utakmice povredu je doživeo i Alen Smailagić, koji se tek vratio u takmičarski ritam u prethodnom kolu Evrolige, protiv Makabija. Smailagiću je pukla tetiva domalog prsta i ne zna se koliko će morati da odsustvuje.

Najefikasniji u Partizanu bio je zamenik kapitena Danilo Anđušić, koji je postigao 23 poena (6/8 iz igre, 8/9 penali), a jedini drugi igrač sa dvocifrenim brojem poena bio je Džejms Naneli sa 10. On je, baš kao i kapiten Kevin Panter, koji je postigao dva poena, presedeo veći deo drugog poluvremena.

U Evroligi je debitovao i slovački centar Vladimir Brodzijanski – za 14 minuta imao je 3 poena i 5 skokova.

U Barsi je Laprovitola imao 13, Satoranski 11, a Nikola Kalinić 9 poena.

Barselona nije briljirala šuterski na ovom duelu, ali je u skoku bila više nego nadmoćna, a naročito je crno-belima problem pravio skok u napadu plavo-crvenih. Imala je Barsa 14 skokova u napadu, a ukupan odnos u skokovima bio je 40:30 za španskog predstavnika, a tokom većeg dela meča razlika je bila i veća.

Duel je obeležila i veoma loša organizacija domaćina, usled koje su neki navijači Partizana bili prinuđeni da zbog “bezbednosnih rizika” promene položaj i ne budu na mestima za koje su kupili ulaznice. Međutim, daleko veći problem je bio to što su neki navijači crno-belih ostali ispred hale, uprkos činjenici da su uredno i na vreme kupili karte.

Izveštač Sport kluba sa lica mesta Marko Milovančević razgovarao je tokom poluvremena sa navijačima.

Barselona u petak dočekuje Baskoniju u “duplom kolu” Evrolige, dok će Partizan vozom putovati u Madrid, gde će im protivnik biti Real. Posle toga se nastavlja težak raspored za crno-bele jer u ABA ligi idućeg ponedeljka gostuju “večitom rivalu” Crvenoj zvezdi.

Detaljnije pročitajte na sajtu Sport kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari