Košarkaši Zvezde izgubili od Makabija na pripremnom turniru u Nikoziji 1Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Makabija savladali su Crvenu zvezdu posle dva produžetka rezultatom 112:109 u prvoj utakmici pripremnog turnira koji se igra na Kipru.

Najefikasniji kod srpskog tima su bili Nemanja Nedović i Luka Mitrović sa po 23 poena. Rokas Gedraitis je dodao 22, a dvocifren je bio i Adam Hanga sa 13 poena.

Na drugoj strani Bonzi Kolson je imao 18, Roman Sorkin 17, a Vejd Boldvin 15 poena.

Zvezda je na Kipar otputovala bez lakše povređenih Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira, ali su se timu zato priključili Dejan Davidovac i Majk Tobi koji je debitovao na ovom susretu.

U duelu koji je odigran u Nikoziji, posle prednosti Crvene zvezde od osam poena u prvoj četvrtini (20:12) Makabi je već u sledećem periodu preokrenuo posle serije 9-0.

U nastavku tim iz Tel Aviva je bio u vođstvu, a crveno-beli držali rezultatski priključak.

Posle serije od 10-0 Makabi je u poslednjoj četvrtini stekao maksimalnu prednost od devet poena razlike, međutim, Nemanja Nedović je u narednih nekoliko minuta pogodio četiri trojke i doneo svom timu produžetke.

I u oba nastavka rezultat se odvijao kao i u regularnih 40 minuta, a pobednik je odlučen u drugom produžetku kada je trojkom Sorkina izraelski šampion došao do prednosti od sedam poena razlike.

Košarkaši Zvezde već sutra igraju naredni meč, a rival će od 15.45 biti ekipa Žalgirisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari