Tavares "zakucao" Zvezdu 1photo: euroleague.net

Sa dva poraza, košarkaši Crvene zvezde završili su mini turneju po Španiji. Posle Baskonije, izgubili su i od Reala u Madridu (79:67) u 11. kolu Evrolige, prevashodno jer u uvodnih 12 minuta drugog poluvremena nisu imali rešenja za gorostasnog centra Madriđana, Valtera Tavaresa.

Bez četvorice povređenih, a trojice koji su otpali posle večitog derbija (Mitrović, Volters, Kalinić) crveno-beli su protiv Reala odigrali sasvim korektan meč, pogotovo prvo poluvreme (32:32). Viđeni su osmišljeni napadi, „gađanje“ Jabuselea u „pik end popu“, produktivnost Dobrića nakon otvaranja iz blokada, solidnih rola Cirbesa na niskom postu i to sve na katastrofalnih 1/8 uspešnosti sa distance.

Ivanović je fino u „piku“ sarađivao sa Cirbesom (12p) i Kuzmićem (8p); Dobrić (9p) i Davidovac (6p, 9sk) uključivani su kao treći u igri dva na dva, dok je defanzivno Zvezda najviše kuburila u kontroli skoka.

Trener Laso kipteo je od besa, u meri da je u trećoj deonici izveo najjaču postavu, naredivši maksimalnu agresivnost na liniji dodavanja.

Koliko je želeo pobedu videlo se iz njegovog postupka da Tavaresa ostavi u igri čitavih 12 minuta tokom kojih je gorostasni centar napravio ključnu razliku pod oba koša.

Ubacio je devet poena, „zalepio“ dve od ukupno četiri „banane“, defanzivno je zaključao reket i naterao crveno-bele na sijaset ishitrenih šuteva.

Na kapitalnih 64:49, Laso je odahnuo i Tavaresa izveo iz igre. Nije se, međutim, Zvezda predavala ni kada je Real poveo 70:51; Marković je u igri proveo 19 minuta tokom kojih je imao par odličnih dodavanja, osmišljenih napada.

Holins (16p, 3/5 za tri) je odigrao vrlo dobar meč, u poslednjoj deonici sa dve vezane trojke razliku je sveo na 74:65, međutim sa destoricom igrača u rotaciji, posle trojke Hange iz nebuha, crveno-beli više nisu imali šanse.

Davidovac je iz „pop-auta“ sit mogao da se nadaje koševa, ali njegovih 0/4 za tri bili su jedan od faktora novog, ukupno sedmog evroligaškog poraza aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari