Košarkaši Zvezde ubedljivi protiv Bajerna za osmu pobedu u Evroligi 1Foto: Beta / Branislav Božić

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu u Beogradu minhenski Bajern s 93:63 (25:13, 28:18, 18:15, 22:17) u 17. kolu Evrolige.

Najefikasniji u timu crveno-belih bili su Kevin Panter i Lorenco Braun, koji su postigli po 15 pena. Dejan Davidovac i Vladimir Štimac ubacili su po 13 poena, dok je u ekipi Bajerna najefikasniji bio Greg Monro, koji je postigao 20 poena.
Pre meča bivšem treneru Zvezde Dejanu Radonjiću, a sada šefu stručnog štaba Bajerna, uručen je poklon, a gotovo potpuno ispunjena Beogradska arena pozdravila je to velikim aplauzom i klicanjem. Pokloni su uručeni i bivšem plejmejkeru Demarkusu Nelsonu i centru Matijasu Lesoru.

Navijači su tokom intoniranja himne Evrolige umesto stardane pesme podrške Crvenoj zvezdi, pevali uvredljivo o predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom Zakona o slobodi veroispovesti, a tokom celog meča bio je istaknut transparent „Crna Gora i Srbija, to je jedna familija“.

Delimično napetu atmosferu u Beogradskoj areni smirio je minut ćutanja pre podbacivanja lopte u čast Dejvida Šterna, nekadašnjeg komesara NBA lige.

Bavarcima je takva atmosfera više odgovarala, pa su u uvodnim minutima meča preko Grega Monroa došli do vođstva od 6:0. Crveno-beli su uspeli da se brzo rezultatski vrate, a potom i serijom 12:0 dođu do preokreta i vođstva od 16:9.

Čvrstom igrom u odbrani tim Dragana Šakote postepeno je uvećavao prednost, a posle prvih 10 minuta igre imao je vođstvo od 25:13.

Priliku da debituje u dresu Zvezde dobio je i Kevin Panter, a prvi put ove sezone u Evroligi igrao je i Nikola Jovanović.

Pored Lorenca Brauna i Vladimira Štimca, koji su nosili crveno-bele u prvom poluvremenu, nakon kog su imali 22 poena prednosti, istakao se i Jagodić-Kuridža s nekoliko atraktivnih poteza.

U drugom poluvremenu Bajern je delimično uspeo da zaustavi Zvezdu, ali ne i da uhvati rezultatski priključak.

Zvezda je bez ikakvih problema u poslednjoj deonici uspela da sačuva ubedljivo vođstvo, a posle samo dva minuta igre dođe i do 30 poena prednosti, što je bilo dovoljno da zabeleži osmi trijumf u Evroligi.

Zvezda se trenutno nalazi na desetom mestu na tabeli elitnog takmičenja, dok izabranici Dejana Radonjića zauzimaju 14. poziciju.

U sledećem, 18. kolu Evrolige, Crvena zvezda će gostovati Lionu, dok će Bajern dočekati CSKA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari