Košarkašice će igrati za bronzu 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je večeras u polufunalu izgubila od Španije sa 68:54 (20:9, 13:19, 20:10, 15:16).

Naše košarkašice će igrati za treće mesto i bronzanu medalju protiv poraženog tima iz duela između Sjedinjenih Američkih Država i Francuske.

Posle fantastične igre i senzacionalne pobede u četvrtfinalu protiv Australije, naše košarkašice večeras nisu imale snage da ponovo bar približno istu partiju.

Špankinje su u utakmicu ušle mnogo agresivnije i veoma brzo su napravile dvocifrenu prednost i već posle prve četvrtine videlo se da će reprezentativke Srbije teško uspeti da uhvate priključak.

U drugoj četvrtini su, doduše, uspele da smanje zaostatak na pet poena, ali je u trećoj usledio veliki pad u igri. Prvi koš u tom delu igre postigli smo tek u šestom minutu i Španija je stekla 16 poenan prednosti.

Nisu se srpske košarkašice predavale, pokušavale su da se vrate, ali je to bilo veoma teško. U napadu nije bilo tečnog protoka lopte, ni dobrih asistencija i španske košarkašice su se dosta lako branile.

Sada ekipa treba da se konsoliduje i pripremi za poslednji meč, jer bi i bronzana medalja bio veliki uspeh i nova potvrda kvaliteta ovog tima.

Košarkašice Srbije će se u subotu, 20.08. od 16:30h po našem vremenu, boriti za bronzu protiv poražene selekcije iz meča SAD – Francuska.

Srbija: Radočaj, Petrović 12, Čađo 12, Krnić, Jovanović 2, Milovanović 10, Butulija, Crvendakić, Stanković, M. Dabović, A. Dabović 8, Pejdž 10.

Španija: Romero, Nikols 13, Domingez 10, Torens 14, Palau 5, Đargaj 6, Rodrigez, Paskua, Kruz 6, Kevedo, Džil, Ndur 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari