Košarkašice Srbije izgubile od Mađarske i propustile priliku da se direktno plasiraju u četvrtfinale 1Foto: EPA-EFE/Tamas Kovacs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Mađarske rezultatom 81:75 u trećoj utakmici na Evropskom prvenstvu i tako propustila priliku da se direktno plasira u četvrtfinale.

Ekipa selektorke Marine Maljković je u finišu utakmice propustila i šansu da zabeleži poraz manji od četiri poena razlike, što bi im bilo dovoljno za prvo mesto u Grupi D pod uslovom da Turska pobedi Slovačku u duelu koji se igra večeras (20.45).

Zahvaljujući tome što je u prva dva meča na šampionatu pobedila Tursku i Slovačku, Srbija se, ipak, plasirala u drugu fazu takmičenja, pa će u osmini finala u utorak 20. juna igrati protiv Velike Britanije. Ukoliko ostvari pobedu u tom meču, za plasman u polufinale igraće u četvrtak sa Belgijom.

Na susretu sa Mađaricama, koji je odigran u Ljubljani, aktuelne šampionke Evrope imale su šest poena prednosti na poluvremenu (44:39), ali su rivalke treću četvrtinu dobile rezultatom 27:11 i napravile preokret.

Sve do polovine poslednje četvrtine činilo se da će Srbija uspeti da dođe do željenog rezultata, jer je smanjila zaostatak na šest poena (72:66) i propustila nekoliko napada da uhvati rezultatski priključak.

Dodatni problem predstavljalo je i to što je zbog pet penala igru morala da napusti Dragana Stanković, jedini centar u ekipi nakon povrede Tine Krajišnik. Međutim, u finišu su imale šansu da ostvare „željeni poraz“, ali je Čađo u poslednjim sekundama promašila obruč posle šuta za tri poena.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Anderson sa 18 poena, dok su Čađo i Nogić ubacile po 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari