Košarkašice Srbije savladale Mali na Svetskom prvenstvu 1Foto: EPA-EFE/MARK EVANS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ženska košarkaška selekcija Srbije upisala je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu. Tim Marine Maljković savladao je Mali rezultatom 81:68. Od 8 sati pratimo i utakmicu između Japana i Francuske u istoj grupi, a u utorak i duel između Srbije i Francuske koji bi mogao i konačno da odluči o raspletu u toj grupi i plasmanu u četvrtfinale.

Mnogo problema je selekcija Malija pravila Srbiji u prvom poluvremenu.

Prva četvrtina bila je potpuni egal, a završena je rezultatom 25:25.

U drugoj deonici je uspevala Srbija u nekoliko navrata da preuzme inicijativu i nametne svoj ritam igre, a na pauzu su Srpkinje otišle sa značajnih +4 – 43:39. Saša Čađo i Tina Krajišnik poenterski su predvodile Srbiju u prvom poluvremenu, a Čađo je pogodila tri trojke u bitnim momentima.

Drugo poluvreme Srbija je otvorila trojkom Jovane Nogić, igralo se brzo na obe strane, a nakon još jedne trojke Saše Čađo, njene četvrte na meču bilo je 51:43.

Otišla je Srbija polovinom treće deonice i na +10 poenima iz igre Ivane Race, a usledili su odmah i poeni Saše Čađo za 55:43.

Kontrolisale su stvari na terenu evropske šampionke i do kraja treće četvrtine imale 62:50.

Poslednji period bio je miran, uspevao je srpski tim da sačuva dvocifrenu prednost i mirno privede duel kraju.

Najbolja u pobedi Srbije bila je Saša Čađo sa 20 poena. Pratila ju je Tina Krajišnik sa 17, 13 je dodala Jovana Nogić, a poen manje Ivon Anderson.

Kod Malija su se istakle Kulibali i Haidara sa po 12 poena.

Srbiji u nastavku šampionata sledi utakmica protiv Francuske, koja je na programu u utorak od pola 10 ujutru, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Biće to ključan duel za Srbiju na putu ka četvrtfinalu, a već u nedelju od 8 sati ujutru po srpskom vremenu u istoj grupi sastaće se i Francuska i Japan, pa će konačan rasplet u grupi biti poznat nakon tih duela.

Izvor: Sportklub

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari