Košarkaška kuća slavnih dobija 13 novih članova: Džeri Vest po treći put upisan u legende 1Foto: EPA/MIKE NELSON

Košarkaška Kuća slavnih ove godine dobiće 13 novih članova, a među njima su i bivše NBA zvezde Vins Karter, Čonsi Bilaps, Džeri Vest i Majkl Kuper.

Kako je danas objavljeno, među 13 novih članova su i bivše WNBA zvezde Sajmon Ogastus i Mišel Tim, neladašnji košarkaši Volter Dejvis i Dik Barnet, treneri Čarls Smit, Harli Redin i Bo Brajan, vlasnik Herb Sajmon i Dag Kolins, koji je bio TV stručni konsultant i trener.

Klasa 2024. biće primljena u Nejsmitovu kuću slavnih u avgustu u Springfildu.

Karter je bio najbolji ruki NBA lige 1999. godine igrajući za Toronto i osam puta je učestvovao na ol-staru. On ima najdužu karijeru u NBA ligi, pošto je 22 sezone igrao za Toronto, Bruklin, Dalas, Nju Orleans, Atlantu, Orlando, Sakramento i Finiks. Karijeru je završio sa 25.728 poena, što ga je svrstalo na 21. mesto najboljih strelaca u istoriji lige.

Bilaps je osvojio titulu sa Detroitom 2004. godine i pet puta je bio učesnik ol-stara. Bio je najkorisniji igrač finala te sezone, a sada je trener Portlanda.

Džeri Vest je 1979. kao igrač primljen u Kuću slavnih, 2010. i kao član reprezentacije SAD koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 1960. godine, a sada je tu čast dobio kao funkcioner.

On je više od 20 godina radio u upravi Los Anđeles Lejkersa i pomogao klubu da osvoji osam šampionskih titula od 1980. do 2002. godine. Takođe, bio je generalni menadžer Memfisa i funkcioner Golden Stejta.

Majkl Kuper je bio plejmejker Lejkersa od 1978. do 1990. i sa klubom iz Los Anđelesa osvojio pet šampionskih prstena. Poslednju sezonu u igračkoj karijeri, 1990/91, proveo je u rimskom Virtusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari