Efesu pripala drama u Istanbulu, Partizanu je sada Crvena zvezda jedina nada 1Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

Crno-beli će svim srcem u poslednjem kolu Evrolige navijati za najvećeg rivala.

Ono što život može da iscenira verovanto ni najbolji reditelji na svetu nisu u stanju da dočaraju.

Sve moguće verzije tokom 33 kola Evrolige svedene su na kraju na jedinu koja se Partizanu može isplatiti, a to je da u poslednjoj rundi Crvena zvezda slavi u Istanbulu.

Odavno su crveno-beli razočarali svoje navijače zbog još jednog lošeg evroligaškog nastupa, a ironijom sudbine mogu da obraduju one koji verovatno ni u najluđim snovima nisu mogli ni da zamisle da će upravo za njih navijati.

Nakon što je Efes večeras pobedio Fenerbahče u izuzetno dramatičnoj završnici (80:82) Partizanu je za plasmn u plej-in Evrolige preostao samo još jedna mogući rasplet, a to je da u poslednjem kolu savlada Valensiju u Beogradskoj areni i da istovremeno Crvena zvezda narednog četvrtka bude bolja od Šejna Larkina i saigrača u prestonici Turske.

Partizan ima bolji međusobni skor u odnosu na Efes, ali i pobedu manje pa na skoru 16-17 dvostruki šampion Evrope trenutno zauzima poslednje mesto u plej-inu.

Šejn larkin i Vil Klajburn bili su najzaslužniji za najvažniju ovosezonsku pobedu Efesa, dok se Den Oturu ispostavio kao iks-faktor.

Izabranici Tomislava Mijatovića uspeli su da vežu i petu evroligašku pobedu u poslednjih šest utakmica. Efes je poslednjih, ključnih deset minuta meča odigrao daleko bolje od gradskog rivala, imao je i sedam razlike na minut i po pre kraja zahvaljujući odličnim napadačkim sekvencama Denija Oturua.

Ipak, najvažnije poene postigli su Buboa i Larkin.

Prvo je francuski košarkaš pogodio torjku za 79:74. Gudurić je uzvratio istom merom, međutim onda je Larkin bio precizan iz vrlo zahtevene pozicije, posebno jer je imao kontakt sa čuvarom.

U pobedničkom timu odličan je bio Klajburn sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije, Larkin je dodao 15, uz pet uspešnih dodavanja, Buboa je dodao 10, a Oturu poen manje.

Na poraženoj strani, Skoti Vilbekin je dao 17 poena, ali je učinak devalvirao s ašest izgubljenih lopti, Marko Gudurić je dodao 15, a Papajanis 13 poena.

S obzirom na to da je Baskonija slavila protiv Reala u Madridu (91:95) a Milano bio bolji od Virtusa (90:75) jasno je da će Partizan u poslednjem kolu isključivo zavisiti od uspeha „otpisane“ Crvene zvezde u Istanbulu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari