Kraj sezone za Nadala 1Foto: EPA/ SEBASTIEN NOGIER (Arhiva)

Mada kaže da ni sam, pre pet meseci, nije verovao da će se tako brzo vratiti na teniski tron i već ovog petog novembra ući u svoju 224. nedelju na prvom mestu ATP liste, Novak Đoković je s (po) dve grend slem i masters titule izgurao Rafaela Nadala sa vrha, a ovaj mu je samo olakšao stvari svojim povredama.

Taman što je sanirao problem sa kolenom, zbog kojeg je predao polufinale poslednjeg US opena, Španca je našla nova muka, pa je zbog povrede trbušnog zida morao da odustane od daljeg učešća na povratničkom mastersu u Parizu, a to ubrzalo primopredaju štafetne palice u svetskom poretku tenisera.

– Bilo je sjajno biti u Parizu nekoliko dana i trenirati sa momcima. Uživao sam i osećao sam se bolje nego prošle nedelje, ali u poslednjih nekoliko dana osetio sam problem u trbušnom delu, naročito prilikom servisa. Konsultovao sam se sa lekarom i on mi je savetovao da ne igram, jer bi povreda mogla da se pogorša. To zaista ne želim – razočarano je priznao Nadal na rastanku od „grada svetlosti“.

Sve učestaliji zdravstveni problemi „kralja šake“ idu na ruku njegovom srpskom kolegi, pogotovo ako osvajač 17 grend slemova odluči da se ne pojavi na spuštanju zavese na tenisku sezonu, od 11. do 18. novembra u Londonu. U tom slučaju bi Novak mogao dodatno da ojača poziciju u odnosu na momka sa Majorke i tako olakša sebi posao u 2019. godini.

– Naravno da bih voleo da budem u Londonu, ali najvažnija stvar mi je da budem zdrav i da mogu da igram turnire u nizu – ostavio je dilemu Nadal oko toga da li je završio sezonu ili će ipak biti akter mečeva u engleskoj prestonici i tamo pokušati da osmi put u karijeri postane prvi reket sveta.

  1. N.

Đoković sinoć sa Čilićem

Novi (stari) teniski vladar Novak Đoković u petak uveče borio se za novo polufinale mastersa u Parizu, gde je četiri puta podizao pehar, i to protiv svoje redovne „mušterije“ Marina Čilića. Hrvatski teniser izgubio je 15 od 17 duela sa vlasnikom 14 grend slemova, koji je do ovog četvrtfinala stigao eliminacijom kvalifikanta Žoaa Souse (Portugal) i predajom Damira Džumhura (BiH).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari