"Kraljevići" opet na svome 1Foto: EPA-EFE/ Tibor Illyes

Posle tri sezone dominacije, od 2016. do 2018. godine, Real se naredne dve već u osmini finala Lige šampiona opraštao od elitnog klupskog takmičenja u fudbalu da bi ove zadržao šanse da uveća ionako rekordnu zbirku „ušatih“ pehara (13).

Sa 0:1 iz Bergama i madridskih 3:1 protiv Atalante, „kraljevići“ nisu dozvolili mladoj i ambicioznoj italijanskoj ekipi da napravi ono što su (pre)tprošlog proleća uspeli Ajaks i Mančester siti, pa je veteran LŠ ušao u Top osam, a protivnik završio još jednu uspešnu „epizodu“ u trci za najvredniji trofej.

– Ekipa je odigrala sjajno, od početka do kraja, i to protiv tima koji traži da date sve od sebe na terenu. Možemo da kažemo da smo odigrali savršen meč, Atalanta nije imala šansu do te jedne prilike i gola u finišu. Posebne pohvale za Luku Modrića, svi znamo koliko je dobar igrač a u njegovom fudbalu se nigde ne vidi da ima 35 godina. On i Toni Kros su bili fenomenalni kao dubl na sredini. Srećan sam i zbog Vinisijusa, izborio je penal. S njegovom brzinom i upornošću može svakoj odbrani da napravi puno problema – tako je revanš video Zinedin Zidan, pod čijom je trenerskom palicom velikan sa „Santijago Bernabeua“ napravio pomenuti osvajački het-trik u LŠ.

Mnogo stariji Đan Pjero Gasperini nema takvu biografiju uz aut liniju, ali svi mu se dive za ono što je sa Atalantom radio u prošloj i ovoj LŠ.

– Sve što se desilo je sjajna škola za igrače, mene i upravu kluba. Videli smo još jednom kako izgleda igrati na najvećoj evropskoj sceni. Moramo da  budemo zadovoljni, izbacili smo Ajaks u grupi u kojoj je bio i Liverpul. Obe utakmice sa Realom su mogle drugačije da se završe, ali… Sada se okrećemo prvenstvu do maja – u pravu je iskusni stručnjak sa klupe plavo-crnih, koji su u prvih 90 minuta protiv Madriđana imali nesreću da dugo igraju bez isključenog igrača, a u drugih greškom za vođstvo Reala dali rivalu „for“ za prolazak dalje.

Žozep Pep Gvardiola zna kako se pokorava Evropa, ali u Bajernu nije uspeo da ponovi zvezdane trenutke sa Barselonom, baš kao ni sa Mančester sitijem, mada je opet doveo „građane“ do četvrtfinala. Ovog puta preko pleća nejake Borusije iz Menhengladbaha, sa dva lagana trijumfa od 2:0.

– Impresioniran sam našim igračima. U Premijer ligi imaju 14 bodova više od drugog, u finalu smo Karabao kupa, u četvrtfinalu Lige šampiona i borićemo se za polufinale FA kupa. Imamo obavezu da probamo sve da osvojimo. Ali, polako… Sve može da se promeni za jedan dan – oprezan je Gvardiola.

Mijatović: Real u svojim vodama

– Posle dve godine u kojima nisu uspeli da se domognu četvrtfinala, pojavio se psihološki problem. Real je sada u vodama u kojima zna da pliva savršeno dobro. Baš je ozbiljan kandidat da osvoji Ligu šampiona ove sezone. Utakmica sa Atalantom, ali i informacije koje imam od igrača uveravaju me da je ekipa motivisana kao u finišu prošle sezone kada je došla do trofeja u Primeri – reči su bivšeg fudbalera i sportskog direktora Reala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari