Kraljevići protiv tradicije 1Foto: EPA

Madridski Real je odbranu „duple“ titule evropskog prvaka započeo pobedom nad APOEL-om, ali u prvenstvu Španije nikako da naštima igru i uhvati pravi rezultatski ritam zbog čega posle šest kola zaostaje sedam bodova za Barselonom, pa mu večerašnji derbi prvog dana druge runde Lige šampiona sa nekadašnjim kontinentalnim vladarom Borusijom iz Dortmunda dolazi u nezgodan čas.

Naročito ako se ima u vidu loša statistika Kraljevića na Vestfalenu, mestu gde su doživeli tri poraza i tri remija, a da nijednom nisu „odžeparili“ Milionere na njihovom terenu.

Ni to što je Borusija na premijeri ovosezonske LŠ pretrpela težak poraz od Totenhema i što joj je klupska ambulanta puna povređenih igrača (Širle, Durm, Šmelcer…) ne može da stavi prefiks apsolutnog favorita uz tim trenera Zinedina Zidana, a poraz od Betisa, te remiji sa Levanteom i Valensijom putokaz su lideru nemačke Bundeslige kako do bod(ova) protiv najvećeg kluba na svetu, koji u ukupnom međusobnom skoru ima samo jedan trijumf više (4:3).

Zanimljivost večeri su i gostovanja engleskih predstavnika: Liverpula u dvorištu Spartaka, s ambicijom da se u Moskvi izvadi za nerešen ishod sa starta borbi u E grupi, a Totenhema pred navijačima APOEL-a (H). Od ostrvskih klubova jedino je Mančester Siti u ovoj turi utakmica na svome i to u duelu sa Šahtjorom, što će biti sudar dva neporažena sastava F grupe. U istoj konkurenciji Napoli i Fejnord će gledati da jedan protiv drugog poprave nule na sadašnjim računima, dok će Sevilja i Maribor (E), na stadionu španskog specijaliste za osvajanje Lige Evrope, probati da odu dalje od podela bodova u njihovim prethodnim susretima. Najzad, u G grupi pomalo neočekivani lider Bešiktaš želi još jednu recku, ovog puta kao domaćin i to u utakmici sa debitantom u evropskom fudbalskom krem društvu Lajpcigom, koji se odmah omrsio jednim bodom. U isto vreme i istoj ovoj grupi Monako ima drugu priliku da, sada protiv Porta, pokaže da može da nastavi bez golgeterskog čuda od deteta Kilijana Mbapea.

Liga šampiona – 2. kolo

utorak

Grupa E: Sevilja – Maribor, Spartak Moskva – Liverpul

Grupa F: Napoli – Fejnord, Mančester siti – Šahtjor

Grupa G: Bešiktaš – Lajpcig, Monako – Porto

Grupa H: Borusija – Real, APOEL – Totenhem

Sve utakmice počinju u 20.45

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari