Kraljevo bogatije za novi sportski centar 1Foto:Z.LJ

U kraljevačkom naselju „Bunjačko brdo“, u prisustvu Načelnika Raškog upravnog okruga Nebojše Simovića , gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića i brojnih gostiju iz sveta sporta i privrede iz cele Srbije, juče je otvoren novi spotrski centar„Predrag Matić Mare“.

Sportski centar podignut tik kraj „Blatuše“, terena fudbalskog kluba „Krađorđe“ ,  koji ove godine slavi 94 godine postojanja, ima balon salu sa veštačkom travom, mini pič teren, teren za basket „tri na tri“ po FIBA standardima, teren za kockice „tri na tri“, terene za badminton i odbojku, dečje igralište, kafić za osveženje i odmaranje.

Nekadašnji golman , a sada podpresednik FK „Karađorđe“, Nenad Vujisić je, posle nekoliko godina  rada u inostranstvu, odlučio da realizuje svoju ideju o kojoj je snevao još dok je bio aktivni igrač kluba. 

Sa upravom FK „Karađorđe“ predvođenom agilnim predsednikom Zoranom Rakonjcem brzo je našao zajednički jezik i sporazum o ulaganju u nove sadržaje pa  je, pre bez malo dve godine,postignut.

Usledila je ,potom, gradnja novih sportskih sadržaja  a klub je ,u međuvremenu, dobio i znatnu podršku  grada Kraljeva  u vidu sređivanja okolne, komunalne,  infrastrukture i javne rasvete. 

Tako je „Blatuša“ juče zasijala novim izgledom i biće, sigurno je, stecište sportskih aktivnosti mladih Bunjačkog Brda, Ribnice i Beranovca.

I fudbalski klub „Krađorđe“ u novim uslovima i sa pojačanom upravom redefiniše svoje planove i kao cilj do jubileja, vek postojanja, planira da se izbori i pređe u neku  od viših takmičarskig fudbalskih liga.

Da je to realni cilj , na svoj način govori i podatak da je uprava kluba za rad sa najmlađim ,budućim fudbalerima, angažovala  Nenada Kovačevića-Piksija koji je, sa „Crvenom Zvezdom, čije bio i kapiten, osvajao dva šampionata i dva kupa (2004 i 2006). Kovačević je, inače svoju fudbalsku karijeru započeo u kraljevačkoj fudbalskoj školi „Bubamara“ a potom i u FK „Sloga“.

 Gest vredan pažnje je da su investitor Nenad Vujisić i uprava  kluba „Karađorđe“ davamnjem imena sportskom centru „Predrag Matić Mare“ na taj način ovekovečili sve ono što je pokojni Mare, ugledni kraljevački pravnik,sudija i advokat učinio za ovaj klub i fudbal u Kraljevu tokom decenija svoj volonterskog bavljenja sportom, kao igrač a kasnije i kao  fudbalski sportski radnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari