Kratak put od Viljareala do "zmajeva" 1Foto: FK Voždovac

Bivši igrač španskog Viljareala Nikola Vujnović (23) postao je juče novi igrač Voždovca.

„Zmajevi“ su napadača koji je prošao sve omladinske selekcije Crne Gore doveli samo nekoliko dana pre početka nove sezone u Superligi.

Nikola Vujnović slovio je za velikog talenta kada je sa 17 godina, posle angažmana u Radničkom iz Obrenovca i Radu, potpisao za klub iz španske Primere – Viljareal.

Tokom četiri godine kaljenja na Iberijskom poluostrvu odigrao je preko 60 utakmica za Viljareal B i Viljareal C, ali nije uspeo da se izbori za pravu priliku u prvom timu „žute podmornice“.

Pre godinu dana se vratio u Crnu Goru gde je prošle sezone za Podgoricu na 19 mečeva postigao četiri gola.

Sada će u redovima „zmajeva“ pokušati da karijeru vrati na pravi put i opravda zašto je svojevremeno proglašavan velikim balkanskim talentom.

– Čuo sam sve najlepše o Voždovcu kao klubu i uverio se lično u to. Sa velikim zadovoljstvom ću nositi dres Voždovca u budućnosti i nadam se biti deo sjajnih rezultata. Ambicije kluba u narednoj sezoni su visoke i izrazito takmičarske, što se poklapa i sa mojim ciljevima – rekao je Vujnović na potpisivanju ugovora sa srpskim superligašem.

Iako je tek stigao u novu sredinu, debi u Superligi mogao bi da ima već u subotu, u meču prvog kola protiv Radnika.

– Spreman sam i u odličnoj formi, iskreno se nadam da ću uskoro dobiti priliku da debitujem, a zatim i postižem golove. Zbog toga sam i došao. Uzbuđen sam zbog svega što nas očekuje ove sezone i radujem se novom izazovu u karijeri – zaključio je Vujnović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari