Krenuli na put bez viza 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Srbije neće 31. januara igrati prijateljski meč protiv Sjedinjenih Američkih Država, a za otkazivanje su saznali tokom leta za Dominikansku Republiku.

Razlog otkazivanja leži u tome što srpska ekspedicija nije dobila vize za ulazak u SAD.

„Orlovi“ su jutros poleteli za Santa Domingu gde će se prvo u ponedeljak sastati protiv Dominikanske Republike, a za otkazivanje meča sa SAD saznali su u avionu.

Ostalo je nejasno zašto je uopšte FSS pristao da na put krene bez izvađenih viza igračima još u Beogradu.

Iz Saveza su naveli da su od ambasade SAD dobili navodno čvrste garancije da će vize dobiti u Dominikanskoj Republici.

Međutim, tamošnja ambasada je zatvorena, a ubrzo je naš Savez saznao ni da im vize neće biti izdate po stupanju na tlo SAD zaio što dolaze iz evropske zemlje rizične u pandemiji korona virusa.

– Bili smo iznenađeni kada nam je javljeno da fudbaleri neće dobiti vize. Prvobitni dogovor bio je da će nam vize biti izdate u Beogradu, ali posle toga nam je rečeno da ćemo vize dobiti u ambasadi SAD u Santa Domingu, gde naša selekcija igra prvi prijateljski meč protiv Dominikanske Republike. Ipak, poslednja informacija glasi da ambasada nije u mogućnosti da nam izda vizu zbog situacije sa korona virusom, Američki savez uputio nam je izvinjenje – rekao je portparol FSS Milan Vuković.

On je naveo i da je FSS posredstvom FIFA uspeo da odmah zakaže meč protiv Paname.

– Odmah smo kontaktirali naše prijatelje iz FIFA i u najbržem mogućem roku dogovorili smo utakmicu u Panami, za 28. januar, tri dana posle meča protiv Dominikane – zaključio je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari