Kristijan Belić zvanično Alkmarov do 2028. (VIDEO) 1(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Doskorašnji fudbaler Partizana obavezao se na višegodišnju saradnju sa holandskim klubom.

Potencijalni reprezentativac Srbije Kristijan Belić danas je i zvanično potpisao ugovor sa AZ Alkmarom. Saradnja je oročena do juna 2028. godine.

Pre četiri dana, Partizan i holandski klub utanačili su model prelaska fudbalera u Holandiju.

AZ je prihvatio da isplati obeštećenje u visini od 3,7 miliona evra, a 50 odsto od te sume pripašće Čukaričkom, klubu iz kojeg je Belić prešao u Partizan.

Dvadesetdvogodišnji fudbaler postao je treći Srbin u Alkmaru. Pre njega, za AZ nastupali su Nemanja Gudelj i Rajko Brežančić.

– Toliko je ovo sve za mene emotivno, jer sam u Partizanu proveo najlepših godinu i po dana u svom životu! Hvala Partizanu što mi je omogućio da stasam kao igrač, da se pokažem u najboljem svetlu i da u punom sjaju napravim transfer u AZ Alkmar. Hvala mojim saigračima, upravi FK Partizan i šefu Duljaju – rekao je Belić za sajt Partizana i nastavio.

– Voleo bih da kažem da mi je ovih godinu i po dana u crno-belom dresu bilo najlepše na svetu. Došao sam na jako mala vrata i svi su me fantastično prihvatili od prvog dana. Jako mi je teško što idem, ali nadam se da je to trenutno pravi fudbalski put za mene. Teško mi je da govorim o odlasku.

Belić je konkretnu šansu dobio kod Gordana Petrića, mada ga je iz Čukaričkog angažovao njegov prethodnik na klupi Partizana Ilija Stolica.

– Gordan Petrić je napravio prevagu gde sam i krenuo da igram, i sve je tako krenulo na bolje. Zaslužan je i Stolica, koji me je doveo, ali i svi ostali. Svaki dan ovde mi je bio prelep! Koliko god znamo da igraš da bi išao preko, kada dođe taj trenutak shvatiš koliko bi u isto vreme želeo da ostaneš i sve bi dao da igraš ovde. Koliko god se lomim u glavi, gledaću na ono pozitivno… Valjda tako mora.

Prelaskom u Alkmar, Belić će biti znanto bliže porodici koja živi u belgijskom Sint Trojdenu.

– Nije daleko, ima dva sata do tamo. AZ je super klub, a Holandija super država. Za razvoj igrača, posle Partizana, smatram da je to jako dobar korak. Mislim da mogu da imam minute i da igram u novom klubu. Mnogo emocija, i mnogo velikih uspomena u Partizanu!

Belić je postao osmo najskuplje pojačanje u istoriji kluba, kao zadnji vezni trebalo bi da u toku sezone dobije konkretnu priliku da se dokaže, iako će imait veliku konkurenciju u Džordiju Klasiju koji ove sezone iga na visokom nivou.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari