Krka ubedljivo pobedila Partizan 1Foto: Beta/ABA

Košarkaši Krke iz Novog Mesta pobedili su danas na domaćem terenu ekipu Partizana sa 69:50 (22:10, 17:14, 13:8, 17:18), u utakmici 11. kola ABA lige.

Partizan je samo jednom na početku meča vodio sa 2:1, a u nastavku utakmice slovenačka ekipa je meč držala pod kontrolom, dok je najveća prednost koju je imala bila 56:34, početkom poslednje četvrtine.

U domaćoj ekipi najbolji učinak imao je Roderik Kamfor sa 16 poena, Rok Stipčević je postigao 13 poena uz sedam skokova i pet asitencija, dok je bivši igrač crno-belih Adin Vrabac dodao devet poena uz četiri skoka.

U ekipi Partizana jedini igrač sa dvocifrenim brojem poena je bio Kodi Miler-Mekintajer sa 12 poena i tri skoka, Rade Zagorac je dodao devet poena, a Rašon Tomas sedam uz tri skoka.

Obe ekipe imaju učinak od pet pobeda i šest poraza na tabeli ABA lige.

U sledećem kolu Partizan je trebalo da igra protiv Primorske, ali će zbog izbacivanja tima iz Kopera iz ABA lige upisati pobedu službenim rezultatom 20:0.

Krka u narednom kolu gostuje ekipi Budućnosti.

Filipovski: Sramota me je i razočaran sam, ali možemo do plej-ofa

– Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je da ga je sramota i da je razočaran posle ubedljivog poraza u večerašnjoj utakmici od Krke u ABA ligi, ali da veruje da njegova ekipa može da se plasira u plej-of.

„Teško je pričati posle ove utakmice. Sramota me je i razočaran sam. Zaslužena pobeda Krke, odigrali su lepu utakmicu. Naleteli smo na minu i mogu da čestitam Krki.

Što te ne ubije to ojača, samo to treba preživeti. Od pet na nula i putovanja nema napretka“, rekao je Filipovski posle utakmice, navodi se na sajtu Partizana.

On je dodao da je njegova ekipa tokom sezone neke utakmice gubila na jedan poen, ali da je danas naletela na minu i da je potpuno podbacila u napadu.

„Sada treba da iskoristimo dane pred nama za rad. Imamo sedam dana da radimo, imamo Veneciju. Verujem u rad, ne previše u priču. Razočaran sam i pogođen raspletom ove utakmice. Postoje dve opcije: ili se digneš ili propadneš. Ja ću dati svoj maksimum da se dignemo i da treningom dobijemo nazad kvalitet igre koji smo pokazali“, naveo je Filipovski.

Na pitanje da li su potrebne promene u ekipi, Filipovski je rekao da ne donosi samo on odluke.

„Videćemo, nije sve samo na meni. Treba da se vidi šta i kako. Treba razgovarati i sa igračima i menadžmentom da nađemo zajedničku tačku. Najlakše je pokazati prstom. Prvo treba da ukažem na moju odgovornost. Ja sam kriv za ovaj poraz“, naveo je.

Obe ekipe su se udaljene od plasmana u plej-of, imaju skor od po pet pobeda i šest poraza na petom i šestom mestu na tabeli.

„Ja verujem da možemo, ali treba da se radi. Reči ne pričaju mnogo nego teren“, rekao je Filipovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari