Krstajić: Ako odem, otići ću čistog obraza 1Foto: Starsposrt

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da će poštovati svaku odluku Saveza vezanu za njegov status i da će, ako ode, otići čistog obraza.

„Radim, zaposlen sam ovde, odgovoran sam i poštovaću i ceniti svaku odluku Saveza na miran način. Ja sam selektor i svaku grešku ja preuzimam na sebe. Nikad nisam bežao od odgovornosti. Prihvatiću šta god Fudbalski savez Srbije odluči. Ako izadjem, izaći ću čistog obraza, da kao navijač gledam utakmice sa Luksemburgom i Portugalom u privatnom aranžmanu“, rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija je u petak uveče doživela debakl u Lavovu porazom od Ukrajine sa 5:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Krstajić je naveo da nije imao vremena da razmišlja o ostavci.

„Nisam imao vremena da razmišljam o tome. Imamo dve utakmice u kratkom periodu. Neozbiljno bi bilo ostaviti ekipu na cedilu. Kada se završi sledeća utakmica, biće sve lako. Svi žalimo za utakmicom sa Ukrajinom, tim debaklom. Moramo da idemo dalje. Što pre se prešaltamo na sledeću utakmicu, biće nam lakše“, rekao je selektor.

Krstajić će sigurno voditi nacionalni tim sutra od 20.45 protiv Litvanije pred praznim tribinama u Beogradu.

„Preuzeo sam kompletnu odgovornost, to je sasvim normalno. Utakmica je bila i prošla. Desilo se šta se desilo. Moja je taktika, izbor igrača. Radili smo perfektno sedam dana, igračima ne mogu ništa da zamerim. Mi taj dan ne možemo da vratimo. možemo samo da pokažemo reakciju, karakter i vratimo se u kolosek. Napravio sam analizu, videli smo gde su bile loše, a gde dobre stvari“, kazao je Krstajić.

Posle utakmice u petak i potom u nedelju novinarima je rekao da preuzima odgovornost.

Upitan je šta to konkretno znači, na šta je odgovorio: „Ja vodim ovu ekipu, njen sam komandant. Izgubili smo bitku, ali ne i rat. Mislim da sam bio jasan“.

Krstajić je dodao da nije kritikovao igrače.

„Nikad nisam bio kritičan prema igračima. To su momci koji igraju u velikim klubovima. Sumiramo stvari, da napravimo što bolju pripremu za sledeću utakmicu. Osam utakmica smo bili bez poraza, desio se taj kiks i debakl. Moramo da idemo dalje i da pobedimo Litvaniju. Ako budemo kukali do septembra, nećemo uraditi ništa“, rekao je Krstajić.

Selektor je kazao da su sitnice odlučile utakmicu u Ukrajini.

„Uticale su sitnice. Nije da nas je Ukrajina nadigrala, bili smo egal do 25. minuta. Pala je koncentracija i desilo se šta se desilo. Da smo dali gol preko Prijovića, ko zna kakav bi tok utakmice bili“, kazao je Krstajić.

Kada je reč o Aleksandru Mitroviću, Krstajić je rekao da je napadač Fulama imao problema sa trbušnim zidom i da nije bio spreman za 90 minuta protiv Ukrajine.

Upitan da li će se ekipa vratiti u formaciju koju je igrala do sada, odgovorio je sa „videćemo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari