Krstajić: I ovo će biti istorijski meč 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Srbiji protiv Crne Gore (subota 15.00) i Litvanije (utorak 20.45) predstoje dva odlučujuća meča u fazi po grupama Ligi nacija.

Za jedno mesto u plej-ofu iz Grupe 4 treće divizije konkurišu čak tri tima, pa tako „orlovi“ praktično nemaju pravo na kiks protiv prvog pratioca, a koji bi u slučaju remija ili poraza mogla da u određenim kombinacijama iskoristi čak i trećeplasirana Rumunija.

Selektor Mladen Krstajić prvi put je otvoreno rekao da je cilj „orlova“ da osvoje prvo mesto u grupi, te da protiv „sokolova“ od svojih igrača traži na stadionu „Rajko Mitić“ sva tri boda.

– Neki su nas gotovo otpisivali pre mečeva sa Crnom Gorom i Rumunijom, ali mi smo pokazali kakvi smo zapravo. Idemo protiv Crne Gore na pobedu. Svakim danom napredujemo, rastemo. I što se tiče igre, ali i samog rada. Uz iskusne igrače tu su i mladi koji nadolaze. Oni su budućnost srpskog fudbala. Očekujem dobru utakmicu. Imam veliko poštovanje prema Crnoj Gori i selektoru Tumbakoviću. Ne mogu ga nazvati kolegom, jer on je moj bivši trener. Zovem ga šef, a ne kolega. Nadam se da ćemo ispuniti cilj, a to je da budemo prvi u grupi – istakao je Krstajić.

Šef struke „orlova“ napomenuo je da je tenzija potrebna uoči ovog susreta, ali isključivo pozitivna.

– Što se tiče prve utakmice sa Crnom Gorom, ona je bila istorijska. Biće i ova. Crna Gora ne bi trebalo da se oseća ugroženo. Pa, polovina odavde ima rodbinu u Crnog Gori, i obratno. Dizati neke tenzije je glupa priča. Stvarao se neki utisak da je trebalo u Podgorici da nas čuva policija, a mi smo šetali po gradu najnormalnije. Tako bi trebalo da bude i ovde, u slučaju Crne Gore. Tenzija je potrebna, ali ona pozitivna, fudbalska. Shodno tome, nadam se da će naši igrači da daju maksimum i očekujem pobedu Srbije – dodao je Krstajić.

Selektor Srbije nagovestio je i da je moguće da će promeniti formaciju i taktiku, prvi put od kako je na klupi „orlova“.

– Prvi put u poslednje vreme su skoro svi standardni i bitni faktori u svojim timovima. Mnogo je važno da izađemo kao tim onako kako treba. Može se desiti da promenimo taktiku, da se možda pojavimo u neočekivanoj formaciji. Menjali smo sastav do sada, taktiku ne, moglo bi da se desi i da promenimo taktiku, iz razloga jer imamo kvalitetne igrače koji mogu da odgovore na svojim pozicijama onako kako treba. To je luksuz u ovom momentu za mene, a možda i mali problem. Ima momaka koji očekuju šansu, voleo bih kada bi mogla 23 igrača da budu na terenu – naglasio je Krstajić, čija je dosadašnja praksa bila ekipa s pojačanim veznim redom i jednim igračem u špicu.

Pobedu Srbije u Podgorici nad Crnom Gorom (2:0) Nemanja Matić je gledao na televiziji, a ovaj put će biti i učesnik meča.

– Naravno da sam ispratio duele na kojima nisam igrao, žao mi je što nisam bio u Podgorici. Odigrali smo tamo jednu dobru, takmičarsku utakmicu. Videli smo i da Srbija ne bi trebao da brine za budućnost, jer ti mladi igrači stasavaju i polako će početi da preuzimaju odgovornost u selekciji. U Crnoj Gori smo pobedili, to je najbitnije, tamo nije nikome lako da osvoji bodove. Drago mi je što je tamo sve proteklo kao što sam i očekivao, da je viđena prijateljska atmosfera, a isto očekujem i u Beogradu – zaključio je redovni starter Mančester junajteda i čovek od poverenja trenera „crvenih đavola“ Žozea Murinja.

„Tadić sam odlučuje ko izvodi penal“

Iako je promašio poslednja dva penala za reprezentaciju Srbije, Dušan Tadić će, ako to sam želi, imati i treću šansu. Selektor Mladen Krstajić odlučio je da breme odgovornosti prebaci na fudbalera Ajaksa.

– Odlučio sam da Dušan Tadić sam odlučuje ko će da izvede penal – otkrio je Krstajić koliko kredita kod njega ima zvezda Eredivizije.

Matić neće o „Srbija će te opet izdati Nemanja“

Nemanja Matić nije želeo da komentariše svoju objavu na Instagramu od pre mesec dana kada je konstatovao da će ga „Srbija ponovo izdati“.

– Zadržao bih to za sebe – kratko je odgovorio zamenik kapitena Srbije i tako ostavio javnost da nagađa da li su se te reči odnosile reprezentaciju, Fudbalski savez Srbije ili nešto treće.

Na pitanje od izbegavanju nošenja cveta maka kao simbola stradalih britanskih vojnika u Prvom svetskom ratu, Matić je rekao da mu „klub nije zamerio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari