Krstajić: Stojim iza izjave o "puču" 1Foto: Starsport

Više od mesec i po dana po povratku sa Mundijala u Rusiji, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izašao je prvi put pred novinare.

Iza sebe je imao gomilu nerazjašnjenih stvari, pre svega „tišinu“ kojom je Savez prećutao svaku priču o (ne)odgovornosti za rezultat u Rusiji, i o merenju tog (ne)uspeha.

Krstajić je podsetio da je konferencija na aerodromu po povratku odložena zbog smrti direktora reprezentacije Gorana Bunjevčevića.

– Posle je odluka FSS bila da se u javnosti pojavljuju potpredsednici Bjeković i Milošević. Pre mesec dana sam dao jedan intervju. Ideja je bila da se obratim 22. i danas. Nikad nisam bežao od javnosti, štaviše kad ne ide treba da sam ja u javnosti, a da me nema nigde kada ide- rekao je Krstajić ne objasnivši da li je uopšte rađena analiza postignutog na Mundijalu, i da li je i kome podneo izveštaj.

Kao tema broj jedan „iskrsla “ je izjava doskorašnjeg  Krstajićevog pomoćnika Milana Obradovića da su Luka Milivojević i menadžer Falji Ramadani u Rusiji pokušali „puč u svlačionici“. Data dan-dva posle izjave Milivojevića britanskim medijima o greškama koje je Krstajić napravio u postavci igre i izmenama.

– Znam ga (Obradovića) kao igrača i kao čoveka, igrali smo u reprezentaciji i bili cimeri u par navrata. Što se tiče njegovih izjava, to je činjenica i stajem iza toga što je on rekao- šturo je prokomentarisao Krstajić ne želeći da ulazi u „detalje“ kao što su šta taj „puč“ podrazumeva i ko je u njemu učestvovao. I ne pojasnivši zašto su iz Rusije svakodnevno stizali glasovi o „super atmosferi“ u ekipi.

Milivojević se očekivano nije našao na spisku za utakmice protiv Litvanije i Rumunije, nisu pozvani ni Branislav Ivanović, Vladimir Stojković… Uoči Mundijala ražalovani kapiten jedini greh napravio je kad je javno upitao zašto je smenjen Slavoljub Muslin, godinama standardni golman je navodno precrtan takođe zbog „dugog jezika“.

Krstajić je napomenuo da se nije čuo sa igračima koji nisu pozvani na spisak, jer postoje ljudi koji su zaduženi da im to jave. Te da Igrači koji nisu pozvani nisu prekriženi za sva vremena, već je odluka stručnog štaba da ovim igračima koje smo pozvali ukažemo sansu i da oni svoj kvalitet dokažu kroz ove utakmice.  Što se tiče eventualnog neslaganja između selektora i nekih od igrača, Krstajić smatra da ne mora sve da se iznosi u javnost.

– Slagao sam se sa selektorima i nisam. Nisam hteo da kažem nešto u javnosti iz moje pristojnosti. Ne mogu nikome da zabranim šta će da misli i gde će to da kaže. Spisak sam znao desetog, petnaestog, a objavio sam ga 22. Ako neko ima nešto protiv mene, trebalo je da izađe odmah posle prvenstva i to i kaže. Ovaj spisak se znao dve nedelje ranije- uneo je Krstajić i neke nove nejasnoće u celu priču jer je list Danas, na primer, javno posle Mundijala postavio mnoga pitanja, i Krstajiću naravno kao i predsedniku FSS Slaviši Kokezi, ali odgovora nije bilo.

Za kraj, Krstajić je ponovio da je „uvek pričao ono što misli i da se nikada nije sakrivao od javnosti“. Na konferenciji za medije govorili su i Darko Kovačević, novoimanovani direktor reprezentacije i kapiten Aleksandar Kolarov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari