Krunić u trećem kolu US Opena 1

Aleksandra Krunić plasirala se u treće kolo US opena savladavši rutinski hrvatsku teniserku Ajlu Tomljanović sa 6:3, 6:2 za samo sat vremena.

Njena naredna protivnica biće Julija Gerges, 30. favoritkinja, sa kojom je do sada igrala samo jednom, prošle godine u Vuhanu u Kini, kada je Nemica trijumfovala sa 6:2, 6:2.

Ako 24-ogodišnja srpska igračica uspe da pobedi i u narednom meču ponoviće svoj najveći uspeh karijere od pre tri godine kada je stigla do četvrtog kola američkog gren slema. Sadašnji rezultati, uz pobede od početka sezone, omogućiće joj skok na WTA listi odnosno preteći će po svoj prilici Jelenu Janković, te postati najbolje rangirana srpska igračica. Najbolji plasman Krunićeva je imala 2015. kao 62. teniserka sveta.

Aleksandra Krunić je uz Viktora Troickog, koji je igrao juče popodne, ostala jedini singl predstavnik Srbije na US Openu, pošto Janko Tipsarević nije mogao dalje od drugog kola. Od srpskog igrača bolji je bio Argentinac Dijego Švarcman (6:2, 6:4, 7:5).

Pobede uvertira za juniorski US open

Olga Danilović i Marko Miladinović plasirali su se u četvrtfinale G1 turnira u Montrealu, pobedivši u 3. kolu Kanađanku Aleksandru Vagramov (7:5, 6:1), odnosno Japanca Horije (0:6, 6:4, 7:5). Danilovićeva će za plasman u polufinale igrati protiv Poljakinje Maje Čvalinske, dok će Miladinović rival biti Amerikanac Brajan Ši. Turnir u Montrealu mladim teniserima predstvalja pripremu za juniorski US Open koji počinje 4. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari