Kulibali potpisuje za Crvenu zvezdu, plata 40.000 evra 1

Odlazak Milana Pavkova na Bliski istok, Crvena zvezda će pokušati da nadomesti transferom Kalifa Kulibalija. Slične visine (194 cm), napadač iz Malija imaće obavezu da se nametne stručnom štabu Miloša Milojevića i možda izbori kao primarno rešenje u samom špicu napada. Kulibali je potpisao ugovor u formi 1+1 sezona za mesečnu platu od 40.000 evra.

Fudbaler iz Malija doći će kao slobodan igrač, jer mu je istekla saradnja sa francuskim Nantom za koji je prošle sezone odigrao 21 meč i postigao pet golova.

Prema saznanjima Mozzart sporta, visoki napadač potpisaće ugovor na jednu sezonu uz mogućnost nastavka saradnje za još jednu. On će u prvoj godini ugovora zarađivati 40 hiljada evra uz potencijalne bonuse, u zavisnosti od timskog i ekipnog učinka.

Kulibali će u Beograd stići kao fudbaler solidnog rejtinga, s obzirom na to da je poslednjih pet godina igrao za Nant u Ligi 1.

Imao je 31-godišnji fudbaler i ponudu iz Saudijske Arabije, ali je prihvatio sa adrese Crvene zvezde želeći da se još uvek nadmeće u evropskoj konkurenciji.

Kulibali je ponikao u Realu iz Bamaka, klubu koji je prethodnih godina iznedrio nekoliko odličnih igrača poput Iva Bisume, Dijadijea Samasekua, Mohameda Kamare, Šeika Dukurea..

U Zvezdi će imato konkurenciju u vidu Aleksandra Pešića, primarnog rešenja i Ohija, koji kod Dejana Stankovića, od starta sezone nije bio u prvom planu, ali je po dolasku Miloša Milojevića dobio priliku kao starter protiv Javora (postigao vodeći gol).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari