Kumovski derbi u Beogradu 1Foto: Starsport

Turbulentna uvertira trebalo bi da poveća pažnju i stavi akcenat na veći broj utakmica 11. kola ABA lige.

FMP će dočekati Budućnost sa novim trenerom posle ostavke Slobodana Klipe; Zadrani nakon štrajka upozorenja zbog neisplaćenih prošlosezonskih, ali i ovosezonskih plata gostuju Ciboni, a pomenutim nedeljnim mečevima najbolja uvertira biće subotnji susret između Partizana i Mega Leksa u Hali “Aleksandar Nikolić”. Posle loše partije i ubedljivog poraza od Efesa u Istanbulu košarkaše Crvene zvezde u ponedeljak očekuje gostovanje Olimpiji u LJubljani.

Mega je tokom leta osetno promenila sastav, nakon perioda uigravanja i upoznavanja, zbog čega je broj pobeda bio neskladu sa talentom i potencijalom ekipe. “Ljubičasti” u subotu dolaze na megdan Partizanu, biće to duel kumova Džikića i Milojevića, koji se toliko dobro poznaju da teško prijateljstvo mogu odvojiti od takmičarskog naboja na parketu.

– Partizan je izuzetno kvalitetna ekipa sastavljena od bivših i sadašnjih reprezentativaca, dobrih stranaca i talentovanih mladih igrača. Očekuje nas veoma težak zadatak, moramo da odigramo jako kvalitetno u oba pravca da bismo mogli da se nadamo iznenađenju i pobedi koja bi puno značila našoj mladoj ekipi – prepun je respekta Milojević prema klubu u kome je stekao igračku afirmaciju.

Od prošlosezonske smene Petra Božića, odnosno dolaska Aleksandra Džikića na poziciju prvog trenera Partizana Milojević je kuma savladao u finalu Kupa Radivoja Koraća, dok mu je Džikić uzvratio dvema pobedama u Superligi. “Ljubičasti” neće biti kompletni jer su Spasojević i Čarapić i dalje povređeni. I ove sezone u sastavu imaju NBA prospekt igrača poput Kostje Mušidija (18 godina), koji je na poslednja dva meča protiv Mornara i Ostendea pokazao na delu zbog čega je najveći nemački talenat još od pojave Dirka Novickog.

Nakon četiri vezana poraza u oba takmičenja, Partizan je pobedom u Zadru najavio izlazak iz rezultatske krize, što se može naslutiti i uprkos izgubljenom meču u Atini od objektivno kvalitetnijeg AEK. Crno-beli su subotnji meč sa Megom označili kao prioritetan samim potezom trenera Džikića da kapitena Veličkovića ne izloži naporu putovanja u grčku prestonicu. Oba tima preferiraju modernu i brzu košarku u kojoj je realizacija u ranoj fazi napada osnovno načelo pa će biti zanimljivo videti na delu dve bliske filozofije.

– Mega Leks ima kvalitet na svakoj poziciji, rasterećeni su, svi najvažniji igraći već znaju svoj sledeći korak – što je i najvažnije u njihovim karijerama u ovom momentu. Nadam se da smo mi naučili da nijednog protivnika ne smemo da potcenimo, jer nam to kvalitet ne dozvoljava, niti će se protivnici pobeđivati sami. Pozivam navijače da dođu u što većem broju na subotnji meč – kratko je poručio Džikić.

Prodaja karata počeće u 16.00 na blagajnama Hale “Aleksandar Nikolić” po cenama od 300 dinara za tribine i 500 za parter.

Raspored i tabela

11. kolo
subota
Mornar – Krka 17.00
Partizan – Mega Leks 19.00
Karpoš Sokoli – Cedevita 21.00
nedelja
Igokea – MZT 17.00
FMP – Budućnost 19.00
Cibona – Zadar 21.00
ponedeljak
Olimpija – Crvena zvezda 17.00
Tabela: Crvena zvezda 10-0, Budućnost 9-1, Cedevita 7-3, Partizan 7-3, Cibona 6-4, Igokea 5-5, Krka 5-4, Mega 4-6, Zadar 4-6, Olimpija 3-6, FMP 3-7, MZT 3-7, Mornar 2-8, Karpoš 1-9.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari