Kuruc se razišao sa Partizanom 1oto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Rastanak je bio očekivan i čini se neizbežan, samo se čekala zvanična objava koju je sam „nacrtao“ menadžer Rodiona Kuruca. Letonac i Partizan završili su kratkotrajnu i neuspešnu saradnju, koja je samo nominalno trajala jednu sezonu, a suštinski se „merila“ u mesecima traženja konekcije od koje su ostali samo šumovi na vezi stručni štab-košarkaš.

Letonski reprezentativac je još krajem maja napustio klub uz dozvolu Željka Obradovića i vratio se kući gde je trenirao individualno, a razlaz sa crno-belima potvrdio je njegov agent Arturs Kalnitis.

Kuruc je trebalo da bude deo reprezentacije Letonije koju 30. juna očekuje meč sa Srbijom u Rigi u okviru kvalifikacionog „prozora“ za plasman na naredno Svetkso prvenstvo, međutim, njegov menadžer je obznanio da će Rodion otputovati u Ameriku i biti deo Letnje lige od 5. do 7. jula.

Dvadeset četvorogodišnji krilni košarkaš poslednju utakmicu u crno-belom dresu odigrao je još u martu kada je savladana Crvena zvezda, kasnije se nije pojavljivao ni na klupi za rezerve. U ABA ligi je na 14 utakmica beležio 4,9 poena, 2,1 skok uz dve asistencije za 14,7 minuta na parketu. U Evrokupu je odigrao devet mečeva i imao 3,1 poena i 2,1 uhvaćenu loptu za nešto manje od 13 minuta.

Utisak je i da je Partizanu laknulo nakon rastanka sa Kurucom, s obzirom na to da je Letonac imao i unosan ugovor, koji je u sezoni za nama iznosio ne manje od 500.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari