Lagana "trojka" šampiona 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Crvena zvezda nastavila je poteru sa vodećim Partizanom, pošto je četiri dana posle dobijenog međusobnog duela i skraćivanja superligaške distance na dva koraka zaostatka savladala Voždovac u njegovom dvorištu i makar do kasnijeg meča komšija izbila na vrh prvenstvene tabele – 0:3 (0:1).

Domaćin nije u gardu dočekao jačeg rivala već se upustio u otvorenu borbu sa favorizovanim gostom. Čim bi odbili napade crveno-belih, „zmajevi“ bi pokretali svoje akcije za gol.

I bilo je ozbiljnih pokušaja sa obe strane da se načne tuđe mreža, sa sve pogođenom prečkom Voždovca posle Milovićevog nehotičnog loba golmana svog tima. Međutim, Miloš Krunić je poklekao tek pošto je u 34. minutu udarac Mirka Ivanića okrznuo Marka Ivezića i omeo ga u reakciji.

Imao je i Milan Borjan posla, naročito kada je panterskim izvijanjem skrenuo u korner šut Miloša Pantovića (18), međutim, na kraju je ipak povela kvalitetnija i dominatnija ekipa.

Egzekucija se desila u drugom poluvremenu. U ranoj fazi, taman da se na vreme ugasi nada Voždovca u izjednačenje. Za to su bili zaduženi Aleksandar Katai (59) i Ohi Omoijuanfo (66), čiji su pogoci u nedelju presudili i večiti derbi.

Prvi je odapeo „teledirigovan“ projektil iz slobodnog udarca, sa oko 25 metara, a drugi se na Ivanićev centaršut treći put ovog proleća upisao u strelce i nastavio da isplaćuje skup dolazak iz Norveške.

Dejan Stanković je potom izveo skoro polovinu startera, odmarajući ih za vikend susret protiv Novog Pazara i prvo suočavanje sa Glazgov Rendžersom sledećeg četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari