Preko Andersona do Rafe Nadala 1Foto:EPA-EFE JUANJO MARTIN

Dušan Lajović pobedio je Argentinca Huan Martina del Potra u trećem kolu Mastersa u Madridu- 2:1 (3:6, 6:4, 7:6), posle dva sata i 19 minuta igre.

Po prvi put u karijeri izborio je plasman u četvrtfinale turnira iz Masters serije, i takođe po prvi put pobedio nekog igrača iz Top 10.

Sledeći protivnik Lajoviću biće Kevin Anderson, a bez obzira na ishod tog duela od ponedeljka će biti oko 65. mesta na ATP listi.

U taj-brejku trećeg seta pri rezultatu 4:0 za Delpa, izgledalo je da će Lajović zastati na korak od podviga, jer je Argentinac bio u odličnoj servis seriji. Usledio je neočekivani preokret, Lajović se nije predao i osvojio je pet uzastopnih poena, a nešto kasnije sjajnim servisom dolazi do prve meč lopte (6:5). Prvu je propustio, ali drugu na svoj servis nije, stigao je sa 8:6 do najveće pobedu u karijeri.

Moglo bi se reći da je Lajović odigrao skoro perfektan meč, kriza se videla samo u drugom delu prvog seta kad je Del Potro posle 3:3 sa dva brejka priveo tu deonicu kraju. To ga nije ni najmanje pokolebalo, u nastavak je ušao pun samopouzdanja, počeo je da forsira protivnikov bekhend i redovno ga napadao, „Div iz Tandila“ se našao na terenu na kome se ne snalazi najbolje i počeo je da greši neuporedivo više nego u prvom setu. Lajović je zbunio Delpa i odličnim ritern udarcima, sve je teže rival dolazio do poena na svoj servis i Lajović je u sedmom gemu dočekao prvi brejk. Kad je uspeo i da ga potvrdi spasivši dve brejk lopte u narednom gemu, videlo se da je psihički potpuno spreman da ide do kraja.

I na početku trećeg seta prebrodio je manju krizu još jednom spašavjući dve brejk lopte, ovog puta odličnim servisima i već tada se videlo da meč sigurno klizi ka taj-brejku.

Posle meča Lajović nije mogao da veruje da je pobedio.

„Bio je težak meč, usponi i padovi. U prvom setu sam se osećao dobro, ali sam izgubio dva brejka na svoj servis, a u drugom setu sam rekao sebi da moram da pritisnem njegov servis i da imam više samopouzdanja u svoj i to se desilo. Treći set je bio čista ‘rovovska borba’, ali sam na kraju imao sreće i zadovoljan sam što sam ostvario svoju prvu pobedu nad top 10 igračem, nikad nije kasno“, rekao je Lajović.

Ako pobedi Kevina Andersona, sastaće se u polufinalu verovatno sa Rafaelom Nadalom. Zna da će se i Anderson pouzadi u servis.

„Igrali smo jedan meč na tvrdoj podlozi u Majamiju, izgubio sam. Ovo je šljaka pa je drugačije, ali je brzo, a on servira brzo pa ću morati da igram kao danas da bih pobedio“, smatra Lajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari