Laka pobeda crno-belih 1

Partizan je i dalje jedini neporaženi tim u košarkaškom prvenstvu Srbije, pošto je u petak, na terenu Vojvodine, dopisao šestu pobedu – 62:88 (15:25, 14:20, 17:23, 16:20) i ostao na prvom mestu B grupe Superlige.

Toliko lako i jednostavno, da je je već u 25. minutu meča u Novom Sadu, posle serije od 27:7, otklonjeno ono malo sumnje u očekivano slavlje Beograđana.

Nije da domaćin nije svim silama probao da se suprotstavi crno-belima, ali su ga agresivna defanziva po celom parketu, kontre i šutevi spolja držali na pristojnom rezultatskom odstojanju samo do polovine druge četvrtine (26:30), kada ga je gost ubacio u svoju “mašinu”. Pre svih Najdžel Vilijams – Gos, čiji je plejmejkerski dabl-dabl učinak (16 poena, 13 asistencija) dao ton brzoj i na mahove atraktivnoj igri pulena trenera Nenada Čanka. I Mihajlo Andrić je bio na poenterskom učinku američkog kolege (16), a u pomoć sui m uskakali Amida Brajma (11), Vanja Marinković (10), Đorđe Gagić (9), Đoko Šalić (9)… Već do završetka prvog poluvremena Partizan je maksimalno iskoristio visinsku i fizičku inferiornost protivnika, da bi posle pauze samo nokautirao grogiranu Vojvodinu, iznad čijeg proseka su iskočili Krsto Bjelica (16 poena, četiri asistencije) i Dejan Janjić (13). Da trijumf bude slađi u ekipu se vratio kapiten, najboolji igrač i najveći motivator Novica Veličković, pošto je sanirao povredu skočnog zglova i tako se stavio na raspolaganje stručnom štabu u narednim bitkama za domaću titulu.

Prva i najvažnija do kraja ligaške faze SL dolazi već u sledećem kolu (ponedeljak), kada će crno-beli u Železniku odmeriti snage sa drugoplasiranim FMP-om.

 

Nenad Čanak: FMP, pravi reper

Čestitke Vojvodini i kolegi Soceku na izvanrednoj sezoni do sada. Počeli su KLS sa skorom 0-4, pa izborili Superligu, gde su svima dostojan rival. Što se tiče Partizana, uspeli smo da ih limitiramo na 62 poena, odbrana je bila nalik onome čemu težimo. Međutim, pravo stanje stvari – gde smo i šta smo, da li su naše ambicije realne – videćemo u ponedeljak protiv ekipe FMP– izjavio je posle nove pobede trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari