Lalatović: Naš san se zna 1Foto: STARSPORT

Vojvodina je na pragu fudbalske Lige Evrope, a da bi ga prekoračila i ušla u mlađe, manje isplativije i popularnije, ne i mnogo slabije UEFA takmičenje od Lige šampiona, potreban joj je uspeh u dvomeču s holandskim AZ Alkmarom.

Po mogućstvu već u prvih sat i po na „Karađorđu“, gde će Novosađani večeras ugostiti redovnog učesnika LE.

– Mi smo veliki klub, a naš san se zna. To je da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope, a kada nešto jako želiš, onda ti se to i ostvari. Sjajno smo igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i u prvenstvu, pa zato imamo pravo da se nadamo, a da li smo u pravu dokazaće ovaj dvomeč. Ne plašimo ih se, jer i Alkmarovi i naši igrači imaju po dve ruke i dve noge, a na kraju neka pobedi bolji – ne spušta glavu trener domaćina Nenad Lalatović pred redovnim učesnikom LE, koji je prošle sezone u istom takmičenju izgubio oba duela sa našim Partizanom.

– Taj i sadašnji AZ su dva različita tima, a ovaj sadašnji je kvalitetniji. I dalje igraju napadački fudbal, krasi ih probojnost po bočnim pozicijama, sjajno koriste prostor, a znaju i da igraju na rezultat. Mogu svakoj ekipi da naprave problem – misli mladi strateg, uz skretanje pažnje na činjenicu da je rival njegovih igrača prodao napadača Jansena jednom Totenhemu za 20 miliona evra i podsećanje da ga je nako davno vodio poznati trener Luj van Gal.

Dobra vest za Lalatovića je to što su se važni starteri Nikola Trujić i Siniša Babić oporavili od povreda, a svima zajedno na ruku im idu i skoro rasprodate ulaznice za utakmicu, na kojoj Vojvodina može mnogo da profitira. U svakom pogledu.

– Svim srcem želimo da obradujemo svakog Novosađanina. Daćemo sve od sebe za istorijski plasman u Ligu Evrope – bodri ekipu i navijače Lalatović.
I ne priča u prazno, jer Vojvodina trenutno igra najbolji fudbal u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari