Pomenutog vezistu su problematičan karakter i nerad zaustavili u fudbalskom razvoju, vratili iz inostranstva i izbrisali ga iz kvalifikacija za EP, a ni na Banovom brdu nije pružao spektakularne partije. Iznenađenje predstavlja i odricanje od defanzivaca Darka Lazića i Nikole Maraša, pogotovo prvog, jer je bio standardan kod prethodnog šefa Tomislava Sivića, ima sjajnu klupsku sezonu iza sebe, a i oporavio se od povrede. Kroz istu prizmu bi moglo da se posmatra i brisanje kapitena Rada, prednost su dobili Radovan Pankov i Nikola Milenković, kao i Aleksandar Filipović iz Voždovca, a po Lalatovićevom ukusu je i bek Miroslav Bogavac, s kojim sarađuje u klubu.

Kako god, najveći kvalitet Orlića leži u veznoj liniji (Andrija Živković, Dejan Meleg, Sergej Milinković-Savić, Nikola Maksimović…), a od zlatne ekipe sa Mundijalita očekuje se makar plasman u drugu fazu takmičenja.

– Veliki je uspeh što smo se plasirali na ovako veliko takmičenje, ali imamo sjajne igrače i ne treba nekoga da se plašimo. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat. Apsolutno verujem u svoje reprezentativce i nadamo se dobrom rezultatu, samo ne želim euforiju. Ni da govorim da moramo da se vratimo sa zlatom – rekao je Lalatović, uz želju da što bolje spremi tim za „najtežu grupu“ na EP.

Okupljanje je predviđeno za 1. jun, a šest dana kasnije i dolazak u Poljsku, gde srpski tim očekuju dueli sa sa selekcijama Portugala (17. jun), Makedonije (20. jun) i Španije (23. jun).