Lalatović novi trener Radničkog iz Niša: Cilj plasman među prve četiri ekipe i povratak u Evropu 1Foto: STARSPORT

Dosadašnji trener Vojvodine Nenad Lalatović novi je trener fudbalskog kluba Radnički iz Niša.

Kako je saopštio Radnički, sa dosadašnjim trenerom Aleksandrom Stankovićem sporazumno je i u prijateljskom tonu raskinuta saradnja, pa se Lalatović vratio u klub sa kojim je u sezoni 2018/2019 bio vicešampion Srbije i oborio brojne klupske rekorde.

„Sa velikim zadovoljstvom se vraćam u klub u kojem sam proveo prelepih godinu dana. Nisam mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu od rukovodstva kluba na čelu sa Ivicom Tončevom i Draganom Markovićem Markonijem. Mi smo već pokazali da smo dobitna kombinacija i dogovorili smo se bukvalno za pet minuta“, rekao je Lalatović, navodi se u saopštenju.

Lalatović je rekao da je vezan za klub i navijače i da mu je drago što će ponovo biti na istoj strani. Naveo je da je Radnički veliki klub i da jedva čeka da ponovo zajedno pišu istoriju, ali da nikada više ne sme da dozvoli da se bori za opstanak u ligi.

„Radnički više nikada ne sme da dozvoli sebi da bude u poziciji u kojoj je bio u prošloj sezoni, kada je do poslednjeg minuta strepeo za opstanak u ligi. To mora da ostane iza nas, a isped nas je ozbiljan rad i povratak na staze uspeha. Naš cilj će biti plasman među četiri najbolje ekipe u Super ligi i povratak u Evropu. Za to će nam trebati puno rada i odricanja, ali i minimum sedam, osam novih igrača“, naveo je on.

Lalatović je rekao da će kvalitet igrača zavisiti od budžeta kluba, ali da se ne plaši, jer se, kako je istakao, uvek lako dogovarao sa Tončevom oko toga.

„U mom prvom mandatu smo napravili velike stvari za klub i rezultatski i finansijski. Bili smo drugi u Srbiji, a potom smo napravili ozbiljne transfere igrača poput Ranđelovića, Pankova, Crnomarkovića i Haskića“, dodao je nekadašnji trener Crvene zvezde, Borca, Srema, Čukaričkog.

U njegovom stručnom štabu biće Dragan Šarac i Vidak Bratić, koji su tu bili i pre tri godine.

Pripreme za novu sezonu Radnički će početi u petak, kada će Lalatović obaviti prozivku na stadionu Čair.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari