Lalatović (opet) kod "svojih" 1Foto: STARSPORT

Srpski klubovi su u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope ostvarili izvanredne rezultate – tri pobede (Crvene zvezda, Spartak i Partizan) i samo jedan poraz (Radnički).

Da li ja zaista reč o renesansi srpskog fudbala ili su ovi rezultati samo sticaj okolnosti odgovor ćemo, ako ne dobiti, a ono bar naslutiti već u nedelju. Naime, u derbiju 2. kola Superlige Crvena zvezda će odigrati četvrti uzastopni meč pred svojim navijačima, i to pošto su u utorak na „Rajku Mitiću“ ubedljivo dobili Suduvu (3:0) i došli veoma blizu plasmana u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Sa druge strane, tim Nenada Lalatovića izgubio je u četvrtak na gostovanju Makabiju u Netanji i revanš na Čairu dočekaće se nadom u preokret posle 0:2.

Predstojeći derbi je interesantan i po tome što će trener Nišlija (opet) biti gost kod „svojih“. Naime, aktuelni trener Radničkog je fudbalsku karijeru počeo u Crvenoj zvezdi. Iako je trenersku karijeru počeo u Sremu, potom radio u novosadskom Proleteru, Voždovcu i Napretku, u istom klubu je i „ispekao“ sadašnji zanat (2014. godine). Po odlasku iz Zvezde Lalatović je sa trenerske klupe predvodio Borac, Vojvodinu i Čukarički. Lalatović je, dakle, čest gost u svojoj kući i, kako sam kaže, lepo se oseća u LJutice Bogdana 1. Upravo on i jeste najveći adut Nišlija pred nedeljni duel, jer odlično poznaje igru svog bivšeg kluba, kao i fudbalsku filozofiju kolege Vladana Milojevića. To je prednost Radničkog, ali je hendikep dug put i, relativno mala pauza (od četvrtka) do meča u Beogradu, a potom i još važnijeg susreta sa Izraelcima.

S druge strane Milojević je imao sasvim dovoljno vremena da odmori svoje igrače, ali će i on, najverovatnije izvesti „kombinovani“ tim u „zagrevanju“ za sledeću evropsku utakmicu, što mu je bila praksa i tokom prošle sezone.

Uprava Crvene zvezde je odlučila da karte za ovu utakmicu budu puštene u prodaju u subotu, 28, jula, i sve do početka utakmice prodavaće se po cenama: sever: 300, istok: 400 i zapad: 500 dinara.

Parovi 2. kola SLS

subota

Zemun – Vojvodina 17.00

Mačva – Napredak 19.00

Mladost – Radnik 19.00

Proleter – Voždovac 19.00

Rad – Čukarički 19.00

nedelja

Bačka – Spartak 17.00

Crvena zvezda – Radnički (N) 19.00

Dinamo (V) – Partizan 19.00

Šampion konačno našao špica

Posle odlaska Aleksandra Pešića i povrede Nikole Stojiljkovića Crvena zvezda je dugo tražila špica koji bi joj pomogao na putu za Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Povratak Ričmonda Boaćija je propao u poslednjem trenutku, pominjali su se Argentinac Soldano, zatim Ugo Vijeira i Hasan iz Brage… da bi se kockica, izgleda, zaustavila na Špancu Pedru Perezu Kondeu. Pre dolaska u Grčku, 30-godišnji centarfor uglavnom je igrao po nižim španskim ligama (Kordoba, C tim madridskog Atletika, B tim Granade..), ali će svejedno srpski prvak platiti Pas Janjini 600.000 evra obeštećenja za njegov potpis. Tvrde grčki i srpski mediji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari