Lalatović: Ruše mi karijeru 1Foto: Starsport

Derbi 34. kola Superlige između Crvene zvezde i Vojvodine (četvrtak, 18.55) mogao bi da formalno stavi tačku na to ko će biti novi prvak Srbije. Matematika kaže da crveno-belima nedostaje još samo jedna pobeda u poslednjih pet kola, a iz Zvezde tvrde da je žele baš u derbiju protiv „lala“.

Krilni napadač Slavoljub Srnić ističe da mu je naročito žao što titula ne može da se proslavi pred navijačima.

– Želimo i matematički da obezbedimo titulu već u četvrtak. Naravno i kada se to bude dogodilo, bićemo maksimalno fokusirani jer hoćemo da srušimo brojne rekorde, da osvojimo duplu krunu i na pravi način završimo sezonu. Vojvodina je sigurno među boljim ekipama u ligi, ali to ništa ne menja u našem pristupu, jer smatram da smo najbolji tim u Srbiji. Jedva čekam meč i žao mi je što nećemo biti u prilici da na punoj Marakani proslavimo titulu – rekao je Srnić.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović nije se mnogo bavio mečom protiv Zvezde, već je na konferenciji za medije izneo tvrdnju da su iz njegovog kluba naručili da bude isključen u utakmici prošlog kola protiv Metalca.

– Mnogi se pitaju zašto sam sedeo protiv Metalca i nisam ustajao. Razlog za to je, moram da kažem, presedan u srpskom fudbalu. Gospodin (Dragomir) Tanović, bivši sudija koji radi u klubu je pred utakmicu sa Zlatiborom bio kod sudija i tražio od njih da ja budem isključen. To je nešto što ja nisam hteo da prećutim. Obratio sam se ljudima iz kluba, rekao gospodinu Kosanoviću koji je proverio tu informaciju i istu je potvrdio. Mislim da nijedan trener Vojvodine nije to doživeo, a ja mislim da ja to nisam zaslužio. Još su to ljudi koji rade u klubu… Nije sad tu ni najveći problem Tanović, koji je javno pljuvao po svojim kolegama i pokazao im kakav je prijatelj, tako da te sudije nemaju razlog da ga štite. Voleo bih da javno izađu i kažu šta je to tačno tražio od njih. Ovu informaciju, kao što sam rekao, može da potvrdi i sportski direktor Kosanović. Nije njemu lako, ne zna na čiju će stranu – da li moju ili njihovu. On niti smrdi niti miriše i on mi vrda kao riba u moru, onako malo veća. Mene zanima ko stoji iza Tanovića, ko je to naručio. Koji se scenario meni spremao, koliko bi me kaznili – naglasio je Lalatović.

Strateg „lala“ tvrdi da na njegovom rušenju i dalje radi bivši sportski direktor Vojvodine, a sadašnji direktor mlađih selekcija u FSS Nikola Lazetić.

– Zašto bih ja sebe dovodio u tu situaciju da ja skačem protiv Metalca, utakmicu koju i ne želim da komentarišem. Tu utakmicu je vodio Žarko Lazetić, a svi znaju da sam sa njegovim bratom Nikolom u lošim odnosima. Na osnovu čega je on u FSS direktor mlađih kategorija? Koje su reference da on tamo uopšte i bude direktor? Ko njega nagrađuje i zašto? Sve mi je to bilo sumnjivo i onda sam sebi rekao: „Nenade, tebi se nešto sprema!“ Voleo bih da se sve ovo ispita. Zamislite, ja budem isključen, sudije padnu pod Tanovićev uticaj i kažu da sam ih opsovao. Pokrene se disciplinski postupak protiv mene i nakon toga budem suspendovan na šest meseci ili više. Mogao bih da se pravdam, niko mi ne bi verovao, jer je očigledno napravljen neki plan protiv mene. Vidim da smetam ovde, ali nemojte da mi uništite karijeru – zaključio je Lalatović.

Kladionice skinule meč TSC – Napredak

Skandal oko nameštanja trese srpski fudbal prethodnih nedelja, pa tako i ne čudi jučerašnja informacija da su domaće kladionice povukle iz ponude klađenje na meč TSC – Napredak. Ovo je inače drugi put u deset dana da su domaći bukmejkeri skinuli iz ponude meč Napretka. Prošli put je to urađeno uoči utakmice između Napretka i Spartaka. Napredak je u seriji od četiri pobede u domaćem prvenstvu, a fudbalskom čaršijom se šuška da je na višem niovu odlučeno da Kruševac mora da ima superligaša i sledeće sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari