Lalatović: Vučić mi nije pomogao, ali je najbolji političar u poslednjih 40 godina 1

Trener Fudbalskog kluba Radnički Niš Nenad Lalatović odgovarao je juče na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa, a veći broj komentara i pitanja bio je na temu povezanosti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je tokom Intervjua na mreži na jedno od takvih pitanja rekao da je Aleksandra Vučića samo jednom pomenuo i to kada je bio trener Vojvodine. U tom trenutku, smatra Lalatović, trebalo je da bude suspendovan jer svoj posao radi pošteno i časno.

„Zamerio sam se pojedinim ljudima, jer, kao što sam više puta rekao, niko ne može da utiče na to ko mi igra u timu. Veoma je teško raditi u velikim sistemima, kao što su Vojvodina, reprezentacija… Kada sam rekao to „teško je voditi državu“, shvatio sam šta sam rekao i rekao sam kako savez vodi Slaviša Kokeza, a onda sam pomenuo i Vučića. Niti ga poznajem, niti mi je išta pomogao. Sve ono što sam stekao, stekao sam sam. To mi nije pomogao Aleksandar Vućić, to sam postigao sam. Moje ime i prezime, pored Vladana Milojevića, po kvalitetu, trenutno je najveće u Superligi. To mi nije pomogao Vučić, to sam sam uradio“, naveo je trener Radničkog iz Niša.

On je dodao i da „apsolutno smatra“ da je Aleksandar Vučić najbolji političar koga je Srbija imala u proteklih 40 godina i da je njegovo pravo da tako misli.

„To ću isto misliti i kada više ne bude na vlasti. Staću iza svojih reči, kao što uvek stojim“, ocenio je Lalatović.

Na pitanje kada će otići iz kluba, rekao je da će to biti onog trenutka kada to od njega budu tražili navijači Radničkog.

„Što se mene tiče, ako budu želeli, otići ću i sutra. Nikakav problem nije“, istakao je.

Lalatović smatra da u Srbiji treba da se uvedu regionalne lige, zato što misli da je to dobro za razvoj klubova.

„Klubovi bi mnogo bolje finansijski stajali, a bila bi i mnogo veća zarada. Mladi igrači bi imali mnogo više prostora za napredak, a gledali bismo i mnogo interesantnije utakmice“, naglasio je trener Radničkog.

Očekuje u prvom timu Marka Petrovića i Petra Ristića

Povodom tima mlađeg od 19 godina, Lalatović je rekao da ih prati i da očekuje pojačanja u vidu štopera Marka Petrovića i Petra Ristića. „Ukoliko nastave da se razvijaju ovim tempom, očekujem da će se priključiti prvom timu u decembru“, rekao je trener Radničkog Niš.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/photos/a.401114090073963/960747647443935/?type=3&theater

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari