Lalatović: Zvezda mora da bude prva 1Foto: STARSPORT

U Crvenoj zvezdi odavno kuju plan novog napada na Ligu šampiona, gde su ove sezone napravili ogroman rezultatski i finansijski profit, ali da bi to spremanje za evropsku fudbalsku elitu dobilo na ubrzanju potrebno je da u subotu, na svom „Rajku Mitiću“, odbiju poslednji pravi pokušaj niškog Radničkog da im priđe na rizičnih -1 na tabeli.

Posle polovljenja bodova na kraju regularnog dela Superlige crveno-beli beže četiri koraka ekipi sa „Čaira“, pa bi u slučaju pobede otišli na praktično nedostižnih +7.

– Celo prvenstvo se svodi u dve nedelje. To jeste psihičko opterećenje, ali smo ga sklonili sa strane i ceo fokus nam je na ovoj utakmici. Biće veoma zanimljivo. Ciljna je ravnina, pa greške ne bi trebalo da budu dozvoljene… Ne treba nam veći motiv nego kada igrate protiv ekipe koja je zauzela drugo mesto i boriće se s nama za titulu. Bodovna razlika nije velika, tako da je svaka naredna utakmica najvažnija – razmišlja Zvezdin trener Vladan Milojević, inače oduševljen protivnikom.

– Radnički je ekipa za svaku pohvalu, igra dobro i oborio je dosta klupskih rekorda. Ima spoj iskusnih internacionalaca i mladih igrača. svi su ostavili dobar trag i u Srbiji i u inostranstvu. Nišlije su zasluženo na mestu na kome jesu, a vodi ih Nenad Lalatović, jedan od najboljih trenera koji Srbija ima, koji je uspeo svoj karakter i temperament da prebaci na ekipu. Zato nas očekuje jako teška utakmica, pravi derbi i spremali smo se maksimalno, kao i za sve ostale mečeve do sada – podvlači čovek koji je Zvezdu uveo u LŠ, a pre toga je odveo do nokaut faze u Ligi Evrope.

S juga zemlje, sa adrese kluba bez ijednog šampionskog naslova u dugoj istoriji, uzvraćaju s komplimentima na račun vlasnika 27 titula.

– Crvena zvezda je prvak Srbije, učesnik Lige šampiona, o njihovoj snazi najbolje govori to što su pobedili Liverpul. O našoj snazi govori to što smo u 30 utakmica doživeli jedan poraz i drago mi je što derbi konačno nije samo Zvezda – Partizan. Hoću da moj tim pokaže celoj Srbiji koliko vredi. Ovo su najbolji igrači koje sam trenirao i šta god se desi moje mišljenje o njima se neće promeniti – raduje se povratku na beogradsku Marakanu bivši igrač i trener kluba iz LJutice Bogdana Nenad Lalatović.

Prema njegovim rečima, domaćin je taj što trpi pritisak, dok bi gosti trebalo da uživaju u poslednjem prvenstvenom okršaju sa Zvezdom u tekućem prvenstvu.

– Nismo opterećeni prvim mestom, a oni moraju da budu. Crvena zvezda, bar po kvalitetu, mora da bude prva. Mi taj pritisak nemamo, ali idemo da vidimo koliko možemo i da im se suprotstavimo na najbolji mogući način – kaže šef stručnog štaba kluba koji je razdvojio Zvezdu i njenog večitog rivala Partizan.

U toj misiji Nišlije su samo jednom ostale praznih šaka (protiv Zvezde pred njenim navijačima – 2:0), dok je jedan od šest remija upisan baš u duelu sa Marinom, Boaćijem, Savićem, Borjanom i društvom (2:2 u Nišu).

Superliga – 31. kolo

PLEJ-OF (subota)

Crvena zvezda – Radnički (N) 18.00

Mladost – Napredak 18.00

Partizan – Čukarički 19.00

Vojvodina – Proleter 19.00

Tabela: Zvezda 42, Radnički 38, Partizan 27, Čukarički 27, Mladost 23, Napredak 21, Vojvodina 20, Proleter 19.

Crno-beli za treće mesto

Mada je Milojević uzeo u obzir i Partizan i Čukarički u pričama o raspletu borbe za domaći tron, svima je jasno da Zvezdine komšije iz Humske i gradski rival sa Banovog brda mogu da se „tuku“ samo za treće mesto.

– Naš cilj je i bio da završimo na trećem mestu. Igramo derbi na Zvezdinom stadionu, ali bitno je da utakmice s konkurentima za Evropu igramo kod kuće. Prvi je Čukarički – jasno je Partizanovom vezisti Zoranu Tošiću.

Strateg Čukaričkog i pomoćnik selektora A tima ima svoj ugao gledanja.

– Možemo da pričamo da Partizan ima lošu seriju, loše rezultate… Ali, oni imaju izuzetno kvalitetne igrače, imaju trenera Sava Miloševića. Da bismo ostvarili povoljan rezultat moramo bolje nego pre deset dana – podseća Simo Krunić na 3:2 u 29. kolu na istom stadionu, ovog puta praznog zbog incidenta navijača Partizana protiv Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari