"Lale" idu na noge šampionu 1Foto: N1

Prvo prolećno kolo fudbalske Superlige Srbije obeležiće derbi između Crvene zvezde i Vojvodine (subota, 16.00).

Navijači crveno-belih mogli bi da u prvom timu protiv „lala“ vide nekoliko debitanata (Gajić, Ivanić, Vukanović, Jirka), od kojih je siguran starter za sada samo defanzivac Nemanja Milunović.

– Željno iščekujem prvu utakmicu u crveno-belom dresu, biće to moj povratak u Superligu posle četiri godine. Vraćam se sa pozitivnim emocijama i očekujem pun stadion i pobedu – rekao je Milunović, koji je u Zvezdu stigao iz beloruskog BATE Borisova.

Novi trener Vojvodine i bivši igrač Zvezde, Radovan Krivokapić obećao je veliku borbu na stadionu „Rajko Mitić“.

– Nećemo nikome pretiti, naročito ne šampionu, ali dok sam ja ovde svaki igrač Vojvodine mora da sa terena protiv svakog protivnika izađe sa krvavim kolenima i da uvek stoji sa obe noge čvrsto na zemlji – istakao je Krivokapić.

Velika borba očekuje se i u Nišu gde prvi pratilac Zvezde na tabeli, Radnički, dočekuje Čukarički. Trećeplasirani Partizan neće imati pravo na kiks na gostovanju u Bačkoj Palanci protiv Bačke. Do kraja prvog dela prvenstva ostalo je još osam kola. Potom će se formirati plej-of i plej-aut grupe, a bodovi će biti prepolovljeni. Pošto će se u plej-ofu voditi velika borba protiv ekipa iz gornjeg dela tabele, upravo je u regularnom delu sezone veoma bitno sakupljanje što većeg broja bodova protiv takozvanih malih timova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari