"Lale" jure plej-of 1Foto: STARSPORT

Fudbalski dueli Vojvodine i Partizana uvek imaju predznak derbi.

Nedeljni meč u Novom Sadu je više od toga, jer će „lale“ u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva probati da pobede goste iz Beograda i završe u plej-ofu, jer bi ih remi ili poraz doveli u nezgodnu situaciju da zavise od učinka ostala četiri kandidata za preostala dva mesta u gornjem domu posle sledujućeg polovljenja bodova.

– Kako su rezultati išli ovog proleća, verovatno ni najveći optimisti nisu verovali da možemo u plej-of. Naravno, mi koji smo unutra u klubu, verovali smo u to i došli u poziciju da se borimo za to. Nema lepše utakmice od ove u nedelju protiv Partizana koji je velika ekipa, klub sa tradicijom… Mi njih poštujemo, ali nema potrebe da ih precenjujemo. Imamo samopouzdanja, spremni smo da pred našim navijačima, u dobroj atmosferi, overimo plej-of. Partizan je slabiji u defanzivnoj liniji i neka bude da ćemo pokušati to da iskoristimo – poruka je  trenera domaćih Radovana Krivokapića.

– Očekuje nas veoma teška utakmica, jer i Vojvodina mora da pobedi, kako bi sebi obezbedila ostajanje u prvih osam ekipa. Nadam se samo da će nam uslovi dozvoliti da igramo i da će sam teren biti dobar i povoljan za igru. Taj meč može nam doneti prevagu, kada govorimo o samopouzdanju čitave ekipe, jer bi se sa tri boda vratili na pobednički kolosek, pred početak najvažnijeg dela prvenstva – odgovara defanzivni vezista trećeplasiranog superligaškog tima Saša Zdjelar, uz indikativnu dopunu „Našu borbu niko ne zna“, kojom aludira na štetne posledice prečestog menjanja trenera, gomilu neisplaćenog novca ekipi i reperkusije besparice na uslove rada.

Napredak, Spartak, Radnik i Voždovac imaju rezultatske brige, jer bi svi oni u Top osam, a u njemu ima mesta za samo još dva tima. Kruševljanima paše i  remi sa poslednjeplasiranim Zemunom, a do plej-ofa mogu i ako kiksnu, samo pod uslovom da Vojvodina ne dobije Partizan, a Radnik ne savlada Dinamo. Na drugoj strani, Subotičani ne zavise od sebe samih. Em im je neophodno slavlje protiv Rada em im je potreban poraz ili remi Vojvodine.

I Surduličani su u nebranom grožđu, pošto moraju da uzmu ceo „plen“ protiv Dinama i sačekaju da Napredak, Vojvodina i Spartak budu poraženi ili da Novosađani i Subotičani remiziraju sa svojim rivalima. Najzad, „zmajevi“ u foto-finišu ove trke u petoro mogu slaviti samo ako Vojvodina ostane kratkih rukava, a Spartak i Radnik uzmu jedan ili nijedan bod. U suprotnom, badava im eventualni trijumf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari