Lazar Kukić pred meč odluke sa Crnom Gorom: Moramo da pobedimo kako znamo i umemo 1foto EPA-EFE/Zbigniew Meissner POLAND OUT

Rukometašima Srbije večeras odgovara samo pobeda nad komšijama kako bi ostali u igri za prolaz u narednu fazu Evropskog prvenstva (18.00).

Nakon poraza od Mađarske (28:27) rukometaši Srbije rezultatski više ne kontrolišu dešavanja na Evropskom prvenstvu.

Da bi uopšte ostali u igri za prolaz u narednu fazu moraće večeras da savladaju Crnu Goru i to sa dva i više golova razlike i da se nadaju da će Mađari što ubedljivije pobediti Island.

U tom slučaju, Srbija i Island imali bi po tri boda, ali bi „orlovi“ prošli kao drugoplasirani zbog bolje međusobne gol razlike.

Iako nisu ostvarili nijedan trijumf, „Đetići“ su se na šampionatu pokazali kao vrlo kvalitetan protivnik.

Poraze od Mađarske i posebno Islanda doživeli su u neizvesnim završnicama u kojima su lako mogli da dođu i do trijumfa.

Izabranici Vlada Šole, uprkos tome što više nemaju nikakve šanse da se domognu naredne faze, sigurno će želeti da protiv Srbije odigraju još jedan kvalitetan duel.

Igra rukometaša Srbije zavisiće u mnogome od Lazara Kukića, jedinog klasičnog srednjeg beka u sastavu „orlova“ koji na prethodna dva meča nije bio ni blizu kvalitetnih izdanja.

– Svestan sam, ne bežim od odgovornosti. Iskren sam prema sebi, znam koliko mogu. Nisam bio na zavidnom nivou protiv Mađarske. I Ćema Rodrigez me poznaje, nije to sada alibi što nisam bio pravi. Trebalo je da nađem bolja rešenja u nekim šutevima, kada sam imao izgledne situacije. Nekako se uvukla nesigurnost i nervoza u poslednjih 15 minuta. Kao lider nisam smeo da to dopustim, ali verujem da će biti bolje protiv Crne Gore – samokritičan je Kukić.

Njegov doprinos naročito je izostao u napadu, što se posebno osetilo u meču sa Mađarskom.

– Boli poraz. Nismo bili dobri kao protiv Islanda i mislim da nas je to koštalo. Izgubili smo veru, nismo imali žara, bili smo sve vreme tu, imali egal do 45. minuta. Nek greške se ne praštaju na ovako velikom takmičenju. Pogotovo je problem bio napad, ali i u odbrani nismo zaustavili Banhidija, dao je 10 golova i to dovoljno govori da nismo ispunili zadatke u oba pravca. Nismo bili blizu, na kraju jedan razlike, iako smo gubili stalno u finišu sa tri-četiri pogotka. Promašili smo zicere, bacili neke lopte u aut i neki iskjučenjima dali prednost rivalu u napadu. Pametno su koristili svaku našu grešku. Sad nam preostaje da se podignemo. Nema druge situacije, nego da se grupišemo, da pokažemo karakter. Kako znamo i umemo moramo da pobedimo.

Crna Gora je pre četiri godine bila bolja od Srbije na Evropskom prvenstvu u Gracu. „Orlovi“ „Đetiće“ nisu nijedom pobedili u poslednjih deset godina.

– Očekujem veliku borbu. Znamo da neće biti lako. Sigurno će naš rival da bude motivisan, želeće da se pobedom oprosti od EP. Moramo da popravimo greške koje smo pravili i da verujemo da možemo da odigramo najbolju utakmicu u Minhenu. Moramo da vratimo samopouzdanje. Dužni smo to prema grbu koji nosimo, prema našoj zemlji, porodicama, svima… Dajemo se, trudimo, imamo stvarno veliku želju i ambiciju, ali to je sport. Ponekad nije dovoljno samo da želimo. Kao nacija uvek prolazimo koz te teške momente. Zaslužili smo da imamo dva boda protiv Islanda. Moramo da izađemo na teren da ’pojedemo’ protivnika, teren, gol, mrežu, jer samo tako možemo do pobede – motivisan je iskusni srednji bek Dinama iz Bukurešta koji će od naredne sezone nastupati za mađarski PIK Seged.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari