Lebron Džejms najplaćeniji košarkaš svih vremena 1Foto: AP Photo/Mark J. Terrill (arhiva)

Los Anđeles Lejkersi su vrlo uporni u tome da se u što kraćem vremenskom roku vrate u igru za titulu. Rob Pelinka, generalni menadžer kluba iz Kalifornije, uveliko radi na jačanju tima, a prioritetni posao je obavio sklapanjem novog dvogodišnjeg ugovora sa Lebronom Džejmsom. Iako u 38. godini života, Kralj je dobio mogućnost da potpišđe dvogodišnji ugovor težine 97,1 milion dolara i tako postane najplaćeniji košarkaš u istoriji ovog sporta. Samo od garantovanih ugovora, Džejmjs je zaradio 532 miliona dolara, bez bonusa, postavši prvi NBA igrač koji je na taj način zaradio pola milijarde američkih novčanica.

Džejms je novim ugovorom sa Lejkersima prestigao Kevina Duranta, košarkaša Bruklina, kojem samo ove sezone sleduje 44,119 miliona dolara.

Istovremeno, Lejkersi su informisali javnost da će 7. marta penzionisati dres Pau Gasola, sjajnog španskog centra, koji je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titula 2009. i 2010. godine. Gasol će tako postati tek 11. igrač u slavnoj istoriji Lejkersa kojem će dres biti penzionisan, a ukupno šesti Evropljanin posle Dražena Petrovića (Nju Džersi/Bruklin), Predraga Stojakovića i Vlada Divca (Sakramento), Tonija Parkera (San Antonio), Zidrunasa Ilgauskasa (Klivlend) i Dirka Novickog (Dalas).

Nakon obnovljene saradnje sa Lebronom, Rob Pelinka se usredsredio na potencijalne kadrovske promene kojima bi ekipa bila dodatno pojačana. Nudio je Rasela Vestbruka Bruklinu u zamenu za Kajrija Irvinga, ali Netsi nisu prihvatili ponuđene uslove u vidu izbora u prvoj rundi drafta 2027. i 2029.

Lejkersi su zainteresovani i za Badija Hilda i Majlsa Tarnera iz Indijane, ali u trejdu za Rasela Vestbruka nisu spremni da ponude i pikove iz prvih rundi 2027. i 2029. U svakom slučaju, jačanje ekipe podrazumevalo bi i plaćanje poreza na luksuz, s obzirom na to da su „jezerdžije“ probile dozvoljen budžet za plate.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari