Lebron Džejms odlazi iz Lejkersa da bi igrao sa Bronijem Džejmsom 1Foto: EPA/MONICA M. DAVEY CORBIS

Najveća zvezda Lejkersa Lebron Džejms planira da napusti klub iz Los Anđelesa na kraju sledeće sezone kako bi karijeru završio igrajući sa svojim sinom Lebronom juniorom, objavio je danas sajt Lakersdaily.

Sin jednog od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige, čiji je nadimak Broni, nastupa za košarkaški tim srednje škole Sijera Kenjon, a košarkaški stručnjaci smatraju da je jedan od najtalentovanijih igrača u Americi u svom godištu.

Njegov otac je još pre nekoliko godina najavio da želi da poslednje godine u karijeri provede u istoj ekipi sa svojim sinom, a u poslednja dva dana su se u medijima pojavile informacije da je Lebron odlučio da zaista ovaj plan sprovede u delo.

„Lebron voli Los Anđeles, dopada mu se to što živi sa porodicom u ovom gradu, a po završetku karijere njegovi poslovni planovi vezani su za Los Anđeles. Međutim, jasno je stavio do znanja da želi da igra zajedno sa sinom. Ako bi zbog toga morao da napusti grad i Lejkerse on će to i uraditi“, rekao je novinar ESPN Brajan Vindhorst.

Kako je u petak preneo Bličer riport Oklahoma siti ima najveće šanse da u svoju ekipu dovede Brona i Bronija, zato što će na draftu 2023. imati pet pikova u prvoj rundi i još dva u drugoj.

O tome kad će Lebron završi karijeru u četvrtak se pisalo i na zvaničnom sajtu NBA lige. Novinar Mark Rajt citirao je Džejmsovu izjavu od pre dve godine:

„Želim da moj sin igra u NBA ligi. Neću da lažem – želim da budem na terenu s njim. Mislim da bi to bio neverovatan trenutak“, preneo je Rajt, a zatim dodao:

„Kao otac, podržavam Lebrona i želim da porodica Džejms ostvari ovaj san“.

Njegov kolega Mark Medina očekuje da će Lebron Džejms napraviti dogovor sa klubom koji bude draftovao Bronija.

„Kad mu istekne ugovor sa Lejkersima biće u statusu slobodnog agenta i sačekaće da vidi ko će draftovati njegovog sina. Zatim će potpisati ugovor sa njima i, makar i za manju platu, odigrati svoju poslednju sezonu“, smatra Medina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari