Lebron Džejms ponovo mora na pauzu 1Lebron Džejms foto EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT

Nemaju na početku sezone Los Anđeles Lejkersi sreće sa povređenim i bolesnim igračima. Taman što se jedan oporavi, već na narednom susretu moraju da taktiku prilagođavaju na način da ne mogu da računaju na nekog od nosilaca igre. Ipak, najveću brigu treneru Frenku Vogelu zadaje Lebron Džejms koji je ponovo prinuđen da napravi pauzu.

Jeste da je u 37. godini života, ali je Lebron Džejms neko ko je maksimalno posvećen oporavku tela i uma i održavanja optimalne forme tokom čitave kalendarske godine.

Poznato je da godišnje Kralj troši oko milion dolara samo na pribavljanje i adekvatno konzumiranje zdravih namirnica, sve u cilju održavanja optimalne forme i izbegavanja težih povreda.

Ipak, u tekućoj sezoni, koja traje nešto više od dva meseca, Lebron je prinuđen da treći put pauzira iz različitih razloga.

Prvo je imao problema sa skočnim zglobom; nakon oporavka suočio se sa problemima trbušnog zida ,a onda je jednu utakmicu propustio zbog suspenzije izazvane koškanjem sa Ajzea Stjuartom na gostovanju u Detroitu, da bi pred poslednji meč u Sakramentu saznao da je bio u kontaktu sa kovid pozitivnom osobom zbog čega je morao da uđe u kovid protokol koji propisuje NBA liga.

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, Lebron Džejms nije prošao zdravstvene i bezbednosne protokole što znači da će provesti van terena minimum 10 dana.

Lebron bi mogao da propusti mečeve sa Klipersima, Bostonom i Memfisom, verovatno i Oklahomom 11. decembra.

Inače, bez Džejmsa na parketu „jezeraši“ si izvojevali samo pet pobeda ove sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari