Lebron pogodio za produžetak, promašio za pobedu 1Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON SHUTTERSTOCK OUT

Lepo i elegantno deluje Lebron Džejms u dresu Lejkersa, mnogi bi rekli i živahnije u odnosu na poslednju sezonu u Klivlendu, međutim njegova misija povratka „jezerdžija“ na šampionski put mogla bi da potraje mnogo duže od predviđenog.

Ni posle tri utakmice u novom klubu čuveni“ Kralj“ ne zna za pobedu. Na poslednjoj utakmici protiv San Antonija u Stejpls centru izabranici trenera Voltona bili su najbliži trijumfu: Lebron Džejms je pogodio presudnu trojku za produžetak (128:128), ali isto nije uspeo da ponovi u dodatnih pet minuta za prvu recku Lejkersa u takmičarskoj 2018/19 – 143:142.

Faktički do polovine poslednje deonice „jezerdžije“ su bile u permanentnom rezultatskom zaostatku. Lonzo Bol je održavao ton igri u prvoj četvrtini sa devet poena, međutim odbrana Lejkersa očekivano nije imala rešenja za prekaljenog centra Oldridža i novajliju iz Toronta, dokazanog beka Derouzna. „Stara kuka“ Rudi Gej takođe je bio odličan, šutirajući perfektnih 5-5 za dva, odnosno 2-3 za tri poena. Lebron se trudio da svoje individualne, tačnije egzekutorske sposobnosti uskladi sa željom da istovremeno razigrava saigrače, naročito Kajla Kuzmu. Prošlosezonski ruki završio je meč sa 37 poena (rekord karijere), ali je u samom produžetku promašio gotovo sve što je pokušao. Lebron je nakon promašene trojke u dodatnih pet minuta, vredne možda i trijumfa, prouzrokovao polemiku da li je trebalo da preuzme odgovornost nakon što je u Portlandu i protiv Hjustona u Los Anđelesu za tri šutirao 1-11. Utakmicu je završio sa 32 poena (9/17 za dva, 2/8 za tri), osam skokova, 14 asistencija i pet izgubljenih lopti za „minus 6“ indeks tokom 43 minuta na parketu. Lejkersi su bili oslabljeni neigranjem suspendovanih Brendona Ingrama i Ražona Ronda; tako da je iks faktor mogao da bude rezervista Džoš Hart sa 20 poena. Na pobedničkoj strani Oldridž je odigrao sjajan meč sa 37 poena za 40 minuta, uz deset skokova i pet asistencija. Derouzn je ubacio 32 poena, uz 14 asistencija, dok je Pau Gasol duel završio sa devet poena, uzdržanih poteza tokom meča na kojem mu je publika konstantno zviždala, kao bivšem igraču Lejkersa.

Dalas je pobedio Čikago 115:109, a Luka Dončić je odigrao još jedan dobar meč sa 19 poena i šest asistencija. Finiks Igora Kokoškova je u prošlom kolu poražen od Denvera usled fenomenalne igre Nikole Jokića, a sada je bolji od Sansa bio aktuelni šampion Golden Stejt sa 123:103. Voriorsi su već u prve dve četvrtine napravili veliku razliku i to nije bilo dostižno za Finiks. Stef Kari je dao 29 poena, imao osam asistencija i četiri skoka, dok je Kevin Durant imao 22 poena, četiri skoka i tri asistencije. Deandre Ejton je posle teškog meča i velikih problema sa Jokićem dao 20 poena i imao 14 skokova. Boston je na svom terenu poražen od Orlanda sa 90:93. Kajri Irving je bio najefikasniji sa 22 data poena, dok je kod Orlanda Nikola Vučević imao 24 poena i 12 skokova.

Rezultati

LA Lejkers – San Antonio               142:143, pp

Boston – Orlando              90:93

Toronto – Šarlot                127:106

Milvoki – Njujork              124:113

Minesota – Indijana         101:91

Dalas – Čikago    115:109

Juta – Memfis    84:92

Portland – Vašington       124:125, pp

Golden Stejt – Finiks       123:103.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari