Legenda španskog fudbala Hoakin Sančez najavio povlačenje i odlazak u penziju na kraju sezone 1Foto: EPA-EFE/RAUL CARO

Kada to niko nije očekivao, Hoakin Sančez je kroz veoma sentimentalan video najavio da će na kraju ove sezone staviti tačku na fudbalsku karijeru punu sportskih uspeha.

Reč je o penzionisanju jednog od najznačajnijih igrača u istoriji španskog fudbala.

On će sada odigrati još devet utakmica u LaLigi i u 41. godini života će se povući iz fudbala.

Na kraju sezone će sigurno primiti priznanje, jer zaslužuje zbog svega onog što je napravio u karijeri.

U video snimku, koji je podelio na društvenim mrežama Betis, Hoakin se oprostio od navijača biranim rečima, piše katalonski list Mundo Deportivo.

– Život je stalna evolucija, tajna je u tome da imate sposobnost da se prilagodite promenama, suočite se sa svakim danom kao izazovom i uvek unesete malo umetnosti u sve. Put je pun emocija, u glavi mi odzvanjaju imena i trenuci. O, ta magična noć krajem aprila u kojoj sam uspeo da ostvarim dečački san! Vreme tako brzo leti. Ništa nije večno kažu, ali oni greše. Zar ne poznajete umetnost? To je inspiracija, emocija i transformacija. Dvadeset tri godine sam se trudio da fudbal bude umetnost i da se pamti s generacije na generaciju. Od klasike do savremenosti. Sada ostaje samo da okačim svoje kopačke, moju umetnost. Gledam ka prozoru u večnost.

Padala je velika kiša te noći kada je Hoakin, legenda Betisa, debitovao za prvi tim. Bilo je to 3. februara 2000. godine, u Segundi i protiv Kompostele, kada se mogao videti nespretni mladić kako pravi nestašluke na terenu.

Više od dve decenije kasnije, najavio je povlačenje, sa 907 utakmica iza sebe, 114 postignutih golova i 143 asistencije.

Sve je to postigao u nekoliko različitih klubova: Valensiji, Malagi, Fiorentini i Betisu, gde je sve počelo i sve se završilo, podizanjem, pre svega, Kupa Kralja prošle sezone, ispunivši tako svoj san da osvoji još jedan trofej sa klubom svog života.

Za Betis je igrao tokom 14 sezona tokom kojih je za „zelene“ upisao 521 nastup, postigavši 66 golova i upisavši 45 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari