Lejkersima "visi" i mesto u plej-inu 1Lebron Džejms foto EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT

Lošu sezonu Los Anđeles Lejkersi mogli bi da završe već u regularnom delu. Nakon poslednjeg poraza od Nju Orleansa (116:108) Lebron Džejms i saigrači pali su na 10. mesto Zapadne konferencije, poslednje koje vodi u plej-in. „Jezerdžije“ imaju samo pobedu više u odnosu na San Antonio, koji se u poslednje vreme nalazi u odličnoj formi. Na osam utakmica do kraja prvog dela sezone, Lejkersima je ugrožena pozicija u doigravanju.

Jeste Lebron Džejms najbolji strelac NBA lige ove sezone (30,1 p) međutim to mu sigurno neće biti neka uteha ukoliko „jezerdžije“ završe sezonu već početkom aprila. Lejkersi su potvrdu loše takmičarske godine dobili na poslednjem meču protiv NJu Orleansa. Uprkos tome što su imali prednost od 23 poena krajem druge četvrtine, „jezerdžije“ su uspele da u preostala 24 minuta dožive brodolom koji bi mogao preskupo da ih košta.

Ne samo što su porazom od direktnog takmaca ispustili deveto mesto na Zapadu, Lejkersi su ugrozili i poziciju u plej-inu, s obzirom na to da su na osam utakmica do kraja regularnog dela pali na 10. mesto i da imaju samo pobedu prednosti u odnosu na San Antonio koji se nalazi na 11. poziciji. Sparsi su, pritom, u dobroj formi, vezali su tri trijumfa i do kraja regularnog dela imaju sasvim korektan raspored.

Lebron je imao još jednu odličnu partiju sa 39 poena, začinjenih sa sedam trojki, kao i devet skokova i pet asistencija, ali je to bilo nedovoljno za trijumf. Jedini koji su mogli barem delimično da ga isprate bili su Malik Monk sa 23 i Rasel Vestbruk sa 18 poena. Karmelo Entoni je igrao samo 15 minuta, postigao je tri poena, dok Entonija Dejvisa nije bilo zbog povrede.

Kod Pelikansa, Brendon Ingram je bio najefikasniji košarkaš tima sa 26 poena. Odličan je bio i Trej Marfi sa 21 (četiri trojke). Litvanski as Jonas Valančijunas imao je dabl-dabl učinak od 19 poena i 12 skokova. Pojačanje početkom godine iz Portlanda Si Džej Mekolum je ubacio 18 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari