Leonardovo foliranje i Sejdubina nespremnost 1Foto: STARSPORT

U idealnim okolnostima Partizan bi sutra napao Olimpijakos sa svojim najboljim fudbalerom Leonardom da Silva Souzom i najskuplje plaćenim igračem u istoriji kluba Sejdubom Sumom, ali kakvo je stanje pitanje je da li će Brazilac i Gvinejac učestvovati u prvoj od dve bitke za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Subotnja lagana i ubedljiva pobeda nad superligaškim debitantom Mačvom (6:1) na startu domaćeg prvenstva, golgeterska inspiracija čak petorice igrača u timu crno-belih i atraktivni potezi „spornog“ povratnika Danila Pantića i, oscilacijama sklonog, Nemanje Mihajlovića ostali su u senci problema s pomenutim dvojcem.

Leonardo je trebalo da se nađe među pošteđenima protiv Šapčana, ali nije ga bilo ni u protokolu ni na stadionu, jer je na poslednjem treningu zaoštrio stari sukob sa upravom. Na način na koji je to činio kad god mu nešto (s razlogom ili bez opravdanja) nije bilo po volji, preko čega se u Partizanu uvek prelazilo od kako je došao prošlog leta. S internom alibi pričom „ali, daje pogotke, asistira, rešava mečeve.. ne možemo bez njega“ i zavereničkim ćutanjem u javnosti o, najblaže rečeno, neprofesionalnom ponašanju ljubimca navijača.

– Leonardo se u petak, na početku treninga, požalio da ga boli primicač. Nije mu to prvi put… – progovorio je sportski direktor Ivica Iliev, uz smeh na pomen svog fizičkog sukoba s ofanzivnim vezistom i konstataciju da će igrati protiv Grka u Beogradu „ako mu zdravstveno stanje dozvoli i bude u zamislima trenera“.

Miroslav Đukić računa na njega, ali ni sam ne zna da li će ga imati u sastavu.

– Leonardo je naš igrač. Mi računamo na njega, samo je potrebno da on računa na nas. Od mene ne zavisi ništa, od Leonarda zavisi sve. Bitni su njegova želja i htenje – vezane su ruke šefu Partizanove struke.

Suma je, pak, još na promociji, prošlog petka, glasno poželeo da se nađe u prvih 11 za sutrašnjih 90 minuta sa Atinjanima, međutim njegova spremnost nije na nivou htenja, iako je prošao cele pripreme s bivšim klubom Slovanom.

– On je odličan igrač, ali još nije u top formi. Mislim da nije spreman za više od 20 minuta protiv Olimpijakosa – procenjuje Đukić trenutno stanje igrača čija je sloboda vredela 1.650.000 evra i od kojeg se očekuje da bude pogura Parni valjak ka evropskoj jeseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari