Letnja škola boksa na Zlatiboru 1Foto: Senad Župljanin za BSS

U organizaciji Bokserskog saveza Srbije na Zlatiboru je organizovana Letnja škola boksa za mlađe kategorije, koju su činile dve grupe po sedam dana a bilo je ukupno 200 polaznika.

Program Letnje škole boksa vodio je Dragan Vasiljević – predsednik Trenerske organizacije Srbije, inače osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 1985. u Budimpešti i nosilac Nacionalnog priznanja.

kako navode organizatori, učesnici ovog kampa imali su priliku da nauče, odnosno usavrše osnove boksa, gard, kretanje, izvođenje udaraca i osnovne kombinacije bokserske tehnike, kao i vežbe za razvoj motoričkih sposobnosti značajnih za boks. Trenirali su dva puta dnevno, dok su u između treninga imali časove engleskog jezika, kako bi pored boksa stekli znanja koja im mogu biti od koristi u daljem životu.

Tokom Letnje škole boksa, klupski treneri imali su seminar iz teorije i bokserske prakse, kao i pedagogije sporta i ishrane sportista. Letnja škola boksa deo je velikog projekta Olimpijska škola boksa, koji ima za cilj da omasovi boks i popularizuje ga kod dece i mladih, zatim edukacija trenera koji će stvarati šampione sa prepoznatljivim srpskim stilom boksovanja, ali i pomagati roditeljima u vaspitanju dece.

„Ovo je budućnost srpskog boksa, jer novi klinci koji dolaze, stasavaju imaće sve neophodne uslove za pravilan razvoj. Važno je da se što više klupskih trenera aktivira, prođe obuku i počne da akcentira školu boksa i motoriku u klubovima, ali i da vaspitava decu sa pozitivnim i univerzalnim vrednostima. Nastavićemo sa akcijom kroz posete klubovima, dodatnim obukama trenera i podelom rekvizita i opreme za treninge. Zajednički cilj jeste da ponovo imamo osvajače evropskih, svetskih i olimpijskih odličja“, izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari