Levandovski: Ispravna odluka da ne igramo protiv Rusije 1Foto: EPA-EFE/Jakub Kaczmarczyk POLAND OUT

Poljski fudbaler Robert Levandovski rekao je danas da je Fudbalski savez doneo ispravnu odluku da reprezentacija ne igra utakmicu protiv Rusije u baražu za Svetsko prvenstvo, dok traje vojna intervencija u Ukrajini.

„To je ispravna odluka. Ne mogu da zamislim da igram utakmicu protiv reprezentacije Rusije u situaciji kada se nastavlja vojna agresija na Ukrajinu. Ruski fudbaleri i navijači nisu za to odgovorni, ali ne možemo da se pretvaramo da se ništa ne dešava“, naveo je Levandovski na društvenim mrežama.

Poljska i Rusija trebalo bi da igraju 25. marta, a pobednik tog duela igraće u finalu baraža protiv boljeg iz meča Švedske i Češke za plasman na Mundijal u Kataru.

Fudbalski savez Poljske ponudio je Ukrajini da u Poljskoj igra utakmice kao domaćin, preneo je Skaj.

Ukrajina bi trebalo da igra protiv Škotske 24. marta na Hempdenu, a pobednik tog meča u finalu baraža protiv boljeg iz duela Austrije i Velsa, 29. marta u Beču ili Kardifu.

„Nema priče, vreme je za dela. Zbog eskalacije agresije Rusije prema Ukrajini, Fudbalski savez Poljske ne namerava da igra baraž utakmicu protiv Rusije. To je jedina ispravna odluka. Razgovaramo sa švedskim i češkim savezima da iznesemo zajednički stav „, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Poljske.

Portparol Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) rekao je za Skaj da svetska kuća fudbala prati situaciju i da će najnovije informacije u vezi utakmice biti objavljene u dogledno vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari